/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
benzin, dízel, dízelautó, dízelbotrány, elektromos, fenntartási költségek, hibrid, karbantartás, lpg, szerviz

ne féljünk tőle

Nincs valós alapja a dízelekkel szembeni bizalmatlanságnak

időpont:2020. április 22. 19:30

szerző:Autoblog

címkék:

Még mindig erősen érezteti hatását a 2015-ben kirobbant dízelbotrány. Magyarországon például a tavaly forgalomba helyezett új autók mindössze 20%-a volt dízel, és több európai nagyvárosban korlátozták ezen motorok használatát. De vajon helytálló ez a hozzáállás?

biometán, cng, fiat, fiat panda, lpg, olaszország, panda

mérföldkő

Egymilliónál jár a Fiat Panda

időpont:2017. november 21. 16:10

szerző:Autoblog

címkék:

Olaszország kedvenc autója elérte az egymilliós darabszámot: a G. Vico Pomigliano d\'Arco üzem gyártósoráról legördült az egymilliomodik Fiat Panda. A rekorddöntő kocsi egy fehér, offroados kiegészítőkkel ellátott 1,2 literes motorral szerelt City Cross kivitel.

autógáz, hibrid, japán, jpn taxi, lpg, taxi, toyota

jpn taxi

A Toyota megépítette a tökéletes taxit

időpont:2017. október 25. 19:30

szerző:Autoblog

címkék:

A klasszikus londoni formátumot forradalmian újszerű LPG-elektromos hibrid hajtáslánccal és a japán vendégszeretet legkiválóbb hagyományaival ötvözi a vadonatúj Toyota JPN Taxi.

autógáz, corsa, lpg, opel

pénztárca kímélő

Opel Corsa már autógázzal is

időpont:2015. március 31. 16:40

szerző:Autoblog

címkék:

Már itthon is megvásárolható a Corsa család legújabb tagja, az 1.4 LPG ecoFLEX. A gázüzemű autó duplán kíméli gazdájának pénztárcáját: az olcsóbb gázzal fele annyiért jár, mint a benzines kivitel, másrészt kedvező az induló ára: 3 920 000 forint.

autógáz, fenntartható, lpg

lpg

Igazolták az autógáz környezetvédő hatását

időpont:2015. február 04. 16:30

szerző:Autoblog

címkék:

Az Európai LPG Szövetség (AEGPL) szerint a cseppfolyósított gáz ökológiai lábnyoma 17 százalékkal kisebb a fűtőolajénál, és 49 százalékkal alacsonyabb, mint a széné, ezért a fenntartható fejlődés szempontjából rendkívül lényeges a PB-gáz és az autógáz elterjedése.

autógáz, lpg, opel, zafira tourer

LPG

Megérkezett a gázüzemű Opel Zafira Tourer

időpont:2012. augusztus 06. 14:51

szerző:Autoblog

címkék:

Az Opel új, gázüzemű változattal bővíti a Zafira Tourer kínálatát: itt a 140 lóerős 1,4 LPG Turbo Ecoflex. Az egyterű fogyasztása 8,6 liter autógáz 100 kilométeren, a hatótávolság pedig gázzal 650, gázzal és benzinnel akár 1500 kilométer.

autógáz, insignia, lpg, opel

LPG ECOFLEX

Opel Insignia mostantól gázüzemmel is

időpont:2012. július 17. 14:54

szerző:Autoblog

címkék:

Az Opel Insignia mostantól cseppfolyós gázra optimalizált kivitelben is kapható. A márka többszörösen kitüntetett zászlóshajójának mind a három karosszériaváltozatát - négyajtós, ötajtós és Sports Tourer - meg lehet rendelni gázautóként.

caddy, caddy bifuel, lpg, volkswagen

BI-FUEL

Megérkezett a gázüzemű Volkswagen Caddy

időpont:2011. december 19. 20:20

szerző:Autoblog

címkék:

Már magyarországon is rendelhető a Volkswagen Caddy kettős üzemanyag-felhasználású modellje, a BiFuel. A kishaszonjármű autógázzal (LPG) és benzinnel is működhet, előbbiből 10,3, utóbbiból pedig 8 litert igényel 100 kilométerenként.

autógáz, cng, lpg

BIOGÁZ

Hamarosan Budapesten is tankolható CNG

időpont:2011. augusztus 30. 16:37

szerző:Autoblog

címkék:

Hamarosan átadják Budapest első nyilvános CNG töltőállomását a Főgáz beruházásaként. Az új állomás - mely az egyik fővárosi MOL kúton üzemel majd - átadását követően a Győrben és Szegeden feltankolható CNG autók Budapesten is feltölthetőkké válnak.

autógáz, lpg

AZ LPG KORA

Rengetegen váltanak autógázra

időpont:2011. január 25. 14:02

szerző:Autoblog

címkék:

Az utóbbi időszakban ugrásszerűen megemelkedett a hazai érdeklődés az autók gázüzeművé alakítására, az LPG-t árusító kutak forgalma pedig az év eleje óta 10 százalékkal nőtt. Éppen ezért a szabályok megváltoztatását is sürgeti a Prímagáz.

autógáz, daihatsu, lpg, terios

GÁZZAL MEGY

A Sivatagi Egér

időpont:2010. október 13. 19:45

szerző:Autoblog

címkék:

Az összkerékhajtású Daihatsu Terios nálunk is ritka, mint a fehér holló, hát még Németországban. A fahrmitgas.de mégis egy ilyen japán hobbi terepjárót csinosított ki és alakított át gázüzeművé. A Sivatagi Egér nem is néz ki rosszul, simán járnék vele.

autógáz, lpg

GÁZLÁZ

Sok autós vált idén gázra

időpont:2010. január 21. 16:11

szerző:Autoblog

címkék:

Tőlünk nyugatra az autógáz felhasználása dinamikusan emelkedik, 2015-re 10 százalékos lesz a gázzal is hajtott személyautók aránya. A jelentős árkülönbség miatt a felhasználás itthon is rohamosan nő.