/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Frissült a Jeep Compass

2020. június 05. 15:15   |   Autoblog
címkék:  

Megérkezett az európai piac igényeihez igazodó új Jeep Compass, amely immár az FCA olaszországi Melfiben működő üzemében készül. A megújult Compass újdonsága a 130 és 150 lóerős változatban elérhető 1,3 literes, négyhengeres benzines turbómotor. A SUV-ot emellett a legkorszerűbb fedélzeti szolgáltatásokkal is ellátták. Az új Compass Európa-szerte júniustól érkezik a márkakereskedésekbe.

A Jeep Renegade-ben bemutatkozott, és most az olaszországi Melfiben készülő Compass is megkapta az FCA új, 1,3 literes benzines turbómotorját. A moduláris szerkezetű erőforrás az európai piac számára fejlesztett globális kismotor-család (GSE) tagja, és négyhengeres kivitelű változatai 2020 nyarától szolgálnak a Compass modellekben.

A 130 lóerős változatához hatfokozatú kézi sebességváltó társul, míg a 150 lóerős variáns hatfokozatú duplakuplungos (DDCT) sebességváltót kap. A motor mindkét esetben az első kerekeket hajtja. Fontos, hogy a Compass most először kínál automata sebességváltót elsőkerék-hajtású hajtásláncban. Az új konfiguráció megfizethetőbbé teszi a technológiát a C-SUV szegmensben, ahol jelenleg a kétkerék-hajtású, automata sebességváltós modellek teszik ki az európai eladások 28 százalékát. A benzines részecskeszűrővel felszerelt, új 1,3 literes benzinmotor teljesíti az Euro 6D Final károsanyag-kibocsátási norma előírásait.

Az új GSE Turbo erőforrásokon mutatkozik be az égési hatásfokot változó szelepvezérléssel és szelepemeléssel javító, exkluzív MultiAir technológia harmadik generációja, amely tovább optimalizálta a szívószelepek egymástól független nyitását, illetve zárását. Az egyedi szívó- és kipufogó oldali bütyökprofilok alkalmazása révén kis terhelésen javul az üzemi hatásfok. A megoldás kulcsa, hogy a szívószelepek korábbi nyitásával a rendszer visszavezeti az égéstérbe a kipufogógázokat, míg nagy terhelésen a szívószelepek zárásának késleltetésével javul a teljesítmény. A MultiAir III technológia a gyakorlatban képes módosítani a tényleges sűrítési viszonyt, ezzel elejét véve a kopogásnak, mindeközben számottevően csökkenti a fogyasztást, akár nagy teljesítmény leadásakor is.

A Jeep Compass új 1,3 literes benzines turbómotorral és DDCT automata sebességváltóval szerelt kivitelei első ízben kínálnak gombnyomással aktiválható Sport üzemmódot. Ez a dinamikus üzemmód még élvezetesebbé varázsolja a városi közlekedést. Feszesebbé teszi a kormányzást, még pontosabbá a gázreakciókat, valamint úgy módosítja a sebességváltó működését, hogy az magasabb fordulatszámon váltson fel, így hatékonyabban kiaknázva az erőforrás teljesítményét, forgatónyomatékát.

Az új, 1,3 literes benzinmotor 130 lóerős, kézi sebességváltóval szerelt kivitele a Sport, Longitude, Night Eagle és Limited felszereltségi szinteken érhető el, míg a 150 lóerős, DDCT sebességváltós hajtáslánc a Longitude, Night Eagle, Limited és S kivitelekhez rendelhető – minden esetben kizárólag elsőkerék-hajtással. A motor mindkét teljesítményverzióban egyformán 270 Nm maximális forgatónyomatékot ad le.

A Compass motorkínálatában megtalálható még az SCR katalizátorral szerelt, 1,6 literes MultiJet II dízelmotor is. A 120 lóerős, 320 Nm forgatónyomatékú erőforrás kézi sebességváltóval és elsőkerék-hajtással kapható. A globális kismotor-család 190 és 240 lóerős kivitelei az új Compass 4xe modellekhez érhetők el, összkerékhajtással. Az új benzin- és dízelmotorokkal szerelt Jeep Compass európai értékesítése júniusban veszi kezdetét, a 4xe kivitelek majd az év második felében érkeznek meg.

A Melfiben gyártott Jeep Compass ultramodern kapcsolódási funkciókkal elégíti ki az egyre igényesebb ügyfelek elvárásait. A Jeep Renegade modellhez már rendelhető, új Uconnect  szolgáltatások változatos funkciókat biztosítanak, amelyek számos különböző felületen keresztül elérhetők, a My Uconnect okostelefonos alkalmazástól kezdve az okosórán át a weboldalig, a tetőkonzolon elhelyezett kapcsolóktól a rádió kezelőfelületéig.

A Compass modellhez rendelhető új Uconnect szolgáltatások az alapfelszereltség részét képezik a 7 és 8,4 colos infotainment képernyő megrendelése esetén, illetve a Longitude vagy annál magasabb felszereltségi szinteken. A Uconnect szolgáltatások fejlett fedélzeti kapcsolódási lehetőség mellett hasznos funkciókkal teszik még biztonságosabbá és kényelmesebbé az utazást.

Ezeket a funkciókat és szolgáltatásokat különböző csomagokba rendezték. Az alapszolgáltatásnak tekinthető My Assistant csomagot a gyárban aktiválják. Ez baleset esetére szolgáló vészhívó funkciót kínál, asszisztencia szolgáltatása a jármű mentését is magába foglalja, míg a jármű állapot jelentések segítségével a vezető mindig tájékozódhat gépkocsija állapotáról. A My Car, My Remote és My Navigation csomagok alapértelmezett szolgáltatások, amelyeket azonban az ügyfélnek kell aktiválnia.

A My Car segítségével a vezető folyamatosan nyomon követheti járműve állapotát, illetve paramétereit. A My Remote lehetővé teszi, hogy a távolból működtessük az ajtózárakat, felvillantsuk a fényszórókat, megállapítsuk a jármű tartózkodási helyét, vagy korlátozzunk olyan működési paramétereket, mint az engedélyezett sebesség vagy használati terület, és értesítést kapjunk ezek megszegése esetén.

A kizárólag a 8,4 colos Uconnect navigációs rendszerrel együtt rendelhető My Navigation szolgáltatásai között megtalálható a Send & Go funkció. Ennek segítségével számítógépünkből vagy okostelefonunkról közvetlenül az autóba küldhetjük tervezett úti célunkat, valós idejű forgalom- és időjárás-információkat kaphatunk, tájékozódhatunk a traffipaxokról, továbbá rákereshetünk érdekes úti célokra. A fentieken túlmenően a Compass 4xe modell esetében a My Uconnect okostelefonos alkalmazás az akkumulátor töltöttségi szintjének ellenőrzésére, valamint a töltési folyamat és a klimatizálás időzítésére is képes.

A Uconnect szolgáltatásokat opciós szolgáltatási csomagok egészítik ki. Olyan csomagokról van szó, mint a My Wi-Fi, a lopásvédelmi My Theft Assistance vagy a My Fleet Manager. Az új Uconnect szolgáltatások egy része már a piaci bevezetéstől kezdve elérhető a Jeep Compass modellekhez, míg másokat az év későbbi időpontjában vezetnek be.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/