/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Gazdára talált az ötmillimodik Lexus SUV

2020. augusztus 27. 19:55   |   Autoblog
címkék:  

Az első Lexus SUV, az LX 1996-ben mutatkozott be, majd 1998-ban a Lexus forradalmi újdonsággal jelentkezett a luxus crossoverek piacán: ez volt az első RX, amely nagyon hamar a japán prémium márka legnépszerűbb modellje lett. Mára a márka globális kínálatában hat SUV és crossover szerepel: az UX, az NX, az RX, az RX L, a GX és az LX, ezek közül az első négy Európában és így hazánkban is elérhető.

A Nyugat-Európában értékesített Lexus SUV-k 96%-át hibrid hajtással rendelik meg, hazánkban a 100%-hoz közelít ez az arány. A kínálat jövőre Magyarországon is tovább bővül majd a Lexus Európában legkelendőbb modellje, az UX akkumulátoros elektromos hajtású UX 300e elnevezésű modellváltozatának bevezetésével.

Idén nyáron a Lexus fontos választóvonalat lépett át, hiszen luxus-SUV és crossover modelljeinek globális értékesítése meghaladta az 5 milliós darabszámot. Az 1989-ben alapított márka 1996-ban mutatta be első SUV modelljét, az LX-et. Két évvel később lépett színre az RX, új utat jelölve ki a luxus crossoverek szegmense számára, ami hamarosan az egyik legvonzóbb kategóriává fejlődött a prémium autók piacán.

Ahogy a vásárlók egyre élénkebben érdeklődtek az ilyen járművek iránt, a Lexus a kemény GX modellel, a közepes méretű NX crossoverrel és az UV városi crossoverrel gazdagította kínálatát. Ma már ezek az autók teszik ki a gyár eladásainak jó kétharmadát, és a japán luxusmárka a világ 90 piacán forgalmazza SUV és crossover modelljeit. Az évek során kifejezetten karakteressé váltak e járművek, látványosan reprezentálva a márka merész formavilágát, jól ismert kézműves kidolgozását és kifinomult technológiáját.

A Lexus crossoverek (az RX, az RX L, az NX és az UX) népszerűsége világszerte látványosan nő, amiben komoly szerepet játszik, hogy a vevők a modern benzinmotorok mellett full hibrid hajtást is választhatnak. Az új korszakot teremtő RX 400h hibrid SUV 2005-ben mutatkozott be, és a hibridek azóta a Lexus globális SUV-értékesítésének kétharmadát teszik ki, sőt Nyugat- és Közép-Európában ez az arány mára a 96 százalékot is elérte.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/