/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Három új motort mutat be a Honda

2014. október 01. 16:35   |   Autoblog
címkék:  

A Honda három új Earth Dreams Technology erőforrásról rántja le a leplet az idei Párizsi Autószalonon. Ezek közül a legfontosabb az új CR-V-ben debütáló 1,6 literes, 160 lóerős turbódízel, amely a 2,2-es egység helyébe lép. Ezen kívül az új HR-V egy 1,5-ös, míg az új Jazz egy friss fejlesztésű 1,3 literes i-VTEC benzinessel gazdagodik.

A jövő évben érkező újdonságok sora a CR-V-vel indul, amelyhez erősebb dízelmotort és hatékony, kilencfokozatú automatikus váltót is rendelhetnek majd a vásárlók. A népszerű szabadidőautó megjelenésében is modernebb lett, új a fényszóró, a LED-es hátsó lámpa, a hűtőrács, a haspáncél és a ködlámpa, valamint átrajzolták a csomagtérajtót és a lökhárítókat is.

A négykerék-hajtású CR-V mozgatásáról az Earth Dreams Technology motorcsaládhoz tartozó, új, nagyteljesítményű 1.6 i-DTEC erőforrás gondoskodik. Ez a – CR-V esetében a 2.2 i-DTEC helyébe lépő – négyhengeres motor a Honda erőforrásainak új generációját képviseli, kategóriájának élmezőnyébe tartozó, rendkívül alacsony üzemanyag-fogyasztással és CO2-kibocsátással.

Hatfokozatú, manuális váltóval társítva nem kevesebb, mint 160 lóerőt és 350 Nm-t ad le, ennek dacára kilométerenként csupán 130 gramm CO2-vel terheli a légkört. Ez 11 százalékkal alacsonyabb érték, mint a kifutó erőforrás esetében. Szintén komoly előrelépést jelent az új kilencfokozatú automatikus váltó, hiszen alkalmazásával 20 százalékkal, 135 g/km-re csökkenhet a CO2 kibocsátás, amellett, hogy még könnyebben kezelhetővé válik az autó.

Az elsőkerék-hajtású dízel CR-V továbbra is megvásárolható lesz a kézi kapcsolású váltóval társított, 120 lóerős 1.6 i-DTEC motorral, melynek szén-dioxid-kibocsátása immáron csak 117 g/km.

A Párizsi Autószalon Honda standján a vadonatúj HR-V-t is megtekinthetik az érdeklődők. A kompakt, fronthajtású szabadidő-autó 2015 nyarán kerülhet a márkakereskedésekbe, s motorválasztékában két Earth Dreams Technology erőforrás szerepel majd. Az alacsony súlyú 1.6 i-DTEC dízelhez és a vadonatúj, benzines 1.5 i-VTEC-hez alapesetben hatfokozatú manuális váltó kapcsolódik, de utóbbihoz félautomata, fokozatmentes (CVT) erőátvitel is kérhető.

Az új HR-V mellett a Jazz prototípusa is Párizsban lép először a nagyközönség elé. A Honda kiállítási területén megtekinthető lesz az új, letisztultabb és modernebb karosszéria, valamint számos egyéb innováció is, melyek hatékonyabbá teszik a világszerte népszerű modell következő generációját.

Forgalmazása várhatóan 2015 nyarán kezdődik, s vélhetően még sikeresebb lesz, mint elődje, hiszen az új Earth Dreams Technology motor érkezésével teljesítménye nő, fogyasztása pedig csökken. Az 1,3 literes i-VTEC erőforráshoz a – korábbi ötfokozatú helyett – hatfokozatú manuális váltó vagy folyamatosan változó áttételű automatikus egység (CVT) rendelhető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/