/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hivatalos adatok, képek és videó a legkisebb Alfáról

2008. június 23. 14:31   |   Autoblog
címkék:  

A MiTo a 8C Competizione utáni első új modell az Alfa Romeónál, kifejezetten a sportos vezetők igényeit szem előtt tartva fejlesztették.


Az Alfa Romeo egyenesen a legsportosabb kisautóként harangozta be a MiTo-t, melyet júliustól kezdődően, fokozatosan vezetnek be az európai piacokra. A MiTo a 8C Competizione utáni első – annak stílusjegyeit megöröklő – új modell az Alfa Romeónál, s kifejezetten a sportos vezetők igényeit szem előtt tartva fejlesztették. Hogy az Alfa nemcsak a levegőbe beszél, azt az erős motorok, a high-tech futómű, a sperrdifferenciálmű, valamint a szegmensben igazán különleges elektronikai rendszerek bizonyítják.


A kis MiTo részleteiben erőteljesen emlékeztet a 8C Competizionéra: a háromszög-alakú motorháztető, a dupla alsó hűtőrács, a felkanyarodó oldalablakok, továbbá a hátsó LED-es lámpatestek mind a csodálatos sportkocsit idézik. A MiTo 4,06 méter hosszú, 1,44 méter magas és 1,72 méter széles, karosszériája pedig a speciális acéloknak köszönhetően kivételesen merev (101.200 daNm/rad). Ehhez képest a MiTo nem is olyan nehéz (az olaszok tanultak a 159 példájából), önsúlya 1080 és 1205 kilogramm között van. Tehát igen kedvező súly/lóerő arányt sikerült elérni.


Az Alfa MiTo kétféle futóművel lesz kapható, de bármelyiket is válassza a megrendelő, kiváló egyenesfutást, biztos útfogást, és nagyon direkt kormányzást fog kapni. Emellett állítólag a négy tárcsafék 34 méteren belül nullára fékezi a kocsit 100 km/órás sebességről. A kiskategóriában egyedülálló lesz továbbá a MiTo-ban bemutatkozó D.N.A. rendszer, mely kontrollálja a motor, a fékrendszer, a kormányzás, a felfüggesztés és a váltómű működését. Háromféle karakterisztika választható, dinamikus, normál városi, illetve rossz időjárási körülmények közötti (All weather).


Az első tengelybe épített Q2 önzáró differenciálmű mindig optimálisan osztja el a hajtónyomatékot az első tengely kerekei között, hogy jobb legyen a MiTo tapadása és könnyebben kigyorsíthasson a kanyarból. A Q2 rendszerrel a keresztirányú gyorsulás elérheti az 1 g-t is (Q2 nélkül 0,95). Ezzel azonban még nincs vége, a MiTo-ba az olaszok egy másik nyalánkságot is beszereltek, mégpedig a DST (Dynamic Steering Torque) szisztémát. A DST az elektromos kormányzást egészíti ki, speciális helyzetekben, például túlkormányzottságnál finom nyomatékráadással segít a sofőrnek.


A MiTo háromféle korszerű Euro 5-ös, alacsony károsanyag-kibocsátású erőforrással kerül piacra. Az alap az 1,4 literes, 78 lóerős benzinmotor a friss jogosítvánnyal rendelkezőknek, melyet a 120 lovas 1,6 literes JTDm dízel követ a sorban. Kijelenthető, hogy utóbbi kategóriája legjobb dízelmotorja, 320 newtonméteres nyomatékkal már 1750-es fordulatszámon. Az előző generációhoz képest ráadásul ez a motor 80%-kal kevesebb részecske-kibocsátással és 20%-kal alacsonyabb szén-dioxid kibocsátással (126 g/km) bír.  


A legpotensebb hajtómű egyelőre a 155 lóerős 1,4 literes turbómotor, mellyel a MiTo 8 másodperc alatt gyorsul fel százra és meg sem áll 215 km/óráig. A multijet dízellel a nulla-százas sprint 9,9 másodpercet vesz igénybe, a csúcssebesség 198 km/óra. Egyébként az alapmotorral sem lassú a kis Alfa, 12,3 másodpercet gyorsul százra. Az összes erőforráshoz hatfokozatú váltómű jár. Később erősebb motorokkal bővül majd a paletta, s bemutatkoznak olyan újdonságok, mint a Multiair elektronikus szelepvezérlés, valamint a DDCT duplakuplungos automataváltó.


Az Alfa Romeo MiTo szériában 7 légzsákkal, aktív fejtámlákkal és az összes ismert biztonsági elektronikával fog piacra kerülni, az ötcsillagos Euro NCAP teszteredményt meg is előlegezhetjük neki.

Az előzetes információk alapján tehát remek autó lesz a kis Alfa, ráadásul rengetegféle külső megjelenéssel és belső hangulattal lehet majd megvásárolni. Kétféle felszereltség, két csomag, hét különböző kárpit, többféle színű és kivitelű műszerfal, ötféle könnyűfém kerék 16-tól 18 colig, tízféle külső szín, továbbá három különböző színű lámpakeret.   


Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/