/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hyundai Genesis PM580, az új fegyver

2010. április 21. 22:17   |   Autoblog
címkék:  

Az új-zélandi születésű Rhys Millen az egyik legjobb amerikai drift pilóta és raliversenyző, s rendszeresen részt vesz a híres Pikes Peak Hill Climb hegyi versenyen is. Tavaly egy hátsókerék-hajtású Hyundai Genesis kupéval új rekordot állított be a kétkerék-hajtású autók osztályában, idén azonban valami komolyabbra készül. Csővázas, 750 lóerős, összkerekes szörnyeteget épít, amellyel át szeretné törni a 10 perces álomhatárt.

Az Ultimate kategóriában mindent szabad, nincsenek kötöttségek, így a Hyundai Genesis PM580 a tervek szerint nem lesz nehezebb 840 kilogrammnál, 4,1 literesre felfúrt Hyundai Lambda V6-os motorja pedig 750 lóerőt pumpál majd ki magából. A HKS T04Z turbóval lélegeztetett erőforráshoz Weismann félautomata váltómű és Tilton Racing kuplung csatlakozik. Rhys szerint a versenyautó a két darab aktív differenciálműve miatt lesz képes győzni, mert ezek tengelyenként a kerekek között is tudják variálni a nyomatékot.

A Pikes Peak International Hill Climb futamot június 27-én rendezik meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/