/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (3) |
| Több

Áprilistól kitiltják az Euro 4 dízeleket Stuttgartból

2019. március 30. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Tavaly nyáron lehetett hallani az első terveket arról, hogy Stuttgart akár már 2019-ben kitilthatja az öregebb dízelmotorral szerelt járműveket, ám arra senki sem gondolt, hogy ez tényleg ilyen hamar megvalósul, ráadásul az Euro 4-es modelleket is érinti.

Tavaly egymás után jelentették be a nagyobb német városok, hogy készülnek kitiltani a régebbi dízelmotorral szerelt autókat, ám egy időre lenyugodtak a kedélyek, s mindenki azt hitte, megmarad riogatás szintjén az elképzelés, ám most Stuttgart vezetése úgy döntött, meglépi a szabályozást.

Ezek értelmében április 1-étől tilos lesz Euro 4 vagy annál rosszabb környezetvédelmi osztályzatú autót a város „zöld zónájában” használni, és ez nem csak az átutazókat vagy az idelátogatókat érinti, hanem a lakosokat is – habár ők kérhetnek mentességet ez alól, ahogy bizonyos fuvarozó vállalatok is.

A Mercedes és a Porsche otthonának tekinthető nagyváros egyelőre nem piszkálja az Euro 5-ös motorral szerelt gázolajosokat (2009. után készített autók), de nem kizárt, hogy hamarosan terítékre kerül ezen norma regulázása is, bár az már vélhetően túl sokakat érintene, a nagy közfelháborodás pedig könnyen egyenlő lehet egy választási öngyilkossággal.

A többi német nagyváros – mint Frankfurt, Berlin vagy Hamburg – ahol szó volt a dízeltilalomról, még nem döntött a szabályozás szigorúságáról és pontosságáról. Persze nem Németország az egyetlen, ahol már komoly tervek vannak a környezetszennyező modellek kitiltására: Párizs, Madrid, Mexikóváros, valamint Athén is szeretné 2025-ig az idősebb dízelautókat a városhatárokon kívül tudni – hacsak nem találnak fel addig valami világraszóló csodát, amely megmentheti a gázolajos hajtást.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Dr. Tollner Ferenc
2019-03-30 - 13:56

Emberellenes a tiltás egy autót az átadásától legalább 20 évig nem lehet kitiltani. Hol élünk? Drága pénzen veszünk valamit, aztán tizenkét év mú
lva betiltják?

lacko
2019-03-30 - 14:07

Maradok a jó öreg szívó dieselnél.

Zsolt Döme
2019-03-30 - 21:21

Nem tudom hogy miert aprilis 1.En itt lakom es mar januar 1ota kint van a tabla hogy euro 5ig nem mehetnek be a dieselek!!!


*/