/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a legdurvább ML-Mercedes

2011. november 17. 21:12   |   Autoblog
címkék:  

Először 1999-ben készítettek AMG változatot az ML terepjáróból, napjainkig pedig több mint 24 ezer darabot adtak el a több száz lóerős SUV-ból. Most megérkezett a harmadik generációs ML 63 AMG, amely akár 557 lóerős is lehet. A nagyvas sportkocsikat megszégyenítő módon 4,7 másodperc alatt sprintel százra, miközben nem is eszik sokat.

Az ML 63 AMG megkapta az új generációs AMG-modellekben szolgálatot teljesítő 5,5 literes V8-as, 32 szelepes, direkt befecskendezéses biturbó aggregátot, amelyet levegős-vizes töltőlevegő-hűtőrendszerrel is elláttak. Az ML 63 AMG-ben 525 lóerőre képes a motor, ám az AMG Performance Package-dzsel 557 lóerő fölött diszponálhat a sofőr. Az alapkivitel nyomatéka 700 Nm, míg a „húzotté" 760 Nm. A 1 bar töltőnyomáson dolgozó feltöltők révén az ML 63 AMG 4,8 másodperc alatt teljesíti a százas sprintet, míg az 1,3 barra felhúzott töltőkkel (Performance Package) ez 4,7 szekundumra csökken. Mindkét változat 11,8 liter fogyaszt átlagosan, károsanyag-kibocsátásuk pedig 276 g/km. A 11,8 literes átlag egyébként 4,7 literrel múlja alul az előd értékét.

Az állandó összkerékhajtással felvértezett ML 63 AMG kerekeihez egy hétfokozatú AMG Speedshift Plus váltómű továbbítja az erőt. Három menetprogrammal rendelkezik. Egyik közülük a takarékos vezetést támogató Controlled Efficiency (C) program, amely start/stop funkciót is tud. C módban a jármű kisebb intenzitással gyorsul, a fokozatváltások pedig a lehető leghamarabb lezajlanak. Az elindulás általában második sebességben történik. Sport (S) és Manual (M) üzemmódban a start/stop rendszer viszont inaktív, a motor és a váltó pedig jóval közlékenyebb. A váltási idők lerövidülnek.

Az elődjénél 40 kilogrammal könnyebb ML 63 AMG a dinamikus vezethetőség érdekében egy hátsókerék-hajtású jármű érzetét kelti. Alapesetben a hajtónyomaték 60 százaléka ugyanis a hátsó tengelyre jut. A kiváló iránytartás és kanyarstabilitás az AMG sportfutóműnek és az adaptív légrugós felfüggesztésnek köszönhető, amely az automatikus szintkiegyenlítés mellett most első ízben aktív kanyarstabilizáló funkcióval is kiegészült. Az első és a hátsó tengelyre az AMG mérnökei aktív kanyarstabilizátorokat szereltek, amelyek kompenzálják a karosszéria dőlését. A légrugózás sebességfüggő, tehát nagy sebességnél lejjebb ereszti az autót, emellett háromféle karakterisztikát ismer. Az ML 63 AMG 9 x 20 colos felniken gördül, de rendelhető 10 x 21 colos kerekekkel is, 295/35 méretű gumihengerekkel. A gép megállításáról elöl 39, hátul 34,5 centis féktárcsák gondoskodnak.

Az AMG verzió messziről felismerhető az irdatlan méretű első légbeömlő nyílásáról, amelynek a közepére illesztették a rendszámtáblát. A faron a kettő helyett négy kipufogóvég az árulkodó részlet. A sárvédők pedig oldalanként 1 centimétert híztak, hogy befogadhassák a nagyobb kerekeket. Az utastérben az AMG modelljeire jellemző, első osztályú sportos elegancia fogad, elektromosan állítható sportülésekkel, alumínium váltófülekkel kiegészített négyküllős sportkormánnyal és valódi alumínium betétekkel körös-körül. Az alapáras bőrkárpitozást AMG-dizájnos kettős kontrasztos varrás díszíti. A rozsdamentes acél küszöbök, az alupedálok, továbbá a napfénytető és a fűthető első ülések szintén az alapfelszereltséghez tartoznak.

Természetesen a tulajdonosok kedvükre válogathatnak még a Mercedes és az AMG Performance Studio kínálatából: AMG szőnyegek, AMG Performance csomag, AMG nappabőr sportkormány vagy fa/bőrkormány, elektromos csomagtérajtó-nyitás, hátsó szórakoztató rendszer, Thermotronic luxus klímaberendezés, fénycsomag intelligens fényszórókkal, COMAND Online multimédias rendszer, TV tuner és faberakások. A 7021 eurós AMG Performance csomag a 32 lóerővel és 60 Nm-rel nagyobb motorteljesítmény mellett karbon motorborítást, egyedi nappabőr sportkormányt és pirosra festett féknyergeket is magában foglal. Mindezek mellett még választható a designo csomag, gyémántmintás, gesztenye, porcelán vagy fekete színű nappabőr kárpittal és egyedi, bőrszegélyes velúr szőnyegekkel.

Az új Mercedes-Benz ML 63 AMG jövő áprilisban kerül piacra. Németországi ára bruttó 108 885 euró.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/