Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt az Alto-utód: ütős tanulmány a Suzukitól

2007. december 12. 08:31   |   tygger
címkék:  

A Suzuki indiai gyártelepén új, világpiaci értékesítésre szánt modell gyártását kezdi meg – jelentette be kedden Osamu Suzuki, a cég elnöke.

A vállalat a tervek szerint a dél-ázsiai országot a kisautó gyártásának világpiaci központjává teszi. “Több autót kívánunk exportálni Indiából Európába ” – mondta Suzuki egy ipari tanácskozáson. A vállalat növelni fogja Indiában dolgozó alkalmazottainak számát, egyben bővíti az itteni kutatási, fejlesztési kapacitásait – közölte. Az indiai autópiac novemberben 16 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest, és ebben jelentős szerepet játszott a Maruti (27 százalékkal növelt értékesítés), amely 54 százalékban a Suzuki tulajdonában van.

A Suzuki később hivatalos képeket is közölt az új kisautóról, mely tanulmányként a januári Új-Delhi Autószalonon mutatkozik be. A koncepció az A-Star nevet kapta, formavilága kifejezetten modern, kár, hogy éppen emiatt nem sok esélye van az ilyen formában való sorozatgyártásra. A szériaváltozatból egyébként az új Alto lesz, motorházteteje alatt egy új fejlesztésű, egyliteres motor dolgozik majd, mely megfelel az Euro 5-ös környezetvédelmi normának. Az autót Indián belül Manesarban gyártják majd, európai értékesítése jövő decemberben indul.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!