/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Loeb tönkreverte a Pikes Peak mezőnyét

2013. július 01. 14:50   |   Autoblog
címkék:  

A több hónapos megfeszített munka meghozta az eredményét. A 24 év után Coloradóba visszatért Peugeot a kilencszeres rali bajnok Sébastien Loebbel a volán mögött ismét megnyerte a Pikes Peak Nemzetközi Hegyi Versenyt. Loeb ráadásul egy elképesztő rekorddal lett a hegy új királya, a tavalyi 9:46,16-os időt több mint másfél perccel javította meg.

Sébastian Loeb 8 perc 13,87 másodperc alatt, 145 km/órás átlagsebességgel söpört végig a 20 kilométer hosszú, 156 kanyarral tarkított, leaszfaltozott hegyi úton. 1 perc 33 másodperccel javította meg Rhys Millen tavalyi 9 perc 46 másodperces rekordját, aki már a teljesen leaszfaltozott pályán ment végig.

Jól mutatja a pilóták és a technika fejlődését, hogy az idei első három helyezett egytől egyig megdöntötte a tavalyi rekordot. A Hyundai-jal versenyző Rhys Millené lett a második legjobb idő, 9:02,19-et futott, 49 másodperccel maradva el Loebtől. 1988-ban Ari Vatanen még 10:47,22-es időt autózott a murvás pályán, amelyet 1993-ig nem tudtak megdönteni.

A Peugeot immár az amerikai történelem része, Sébastian Loeb pedig a hegy új királya.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/