/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Már félmillió Lexus SUV fut Európa útjain

2019. december 31. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

A Lexus annak idején az első RX bemutatásával forradalmasította a prémium crossoverek piacát, majd 2005-ben, szintén az RX modellel bevezette a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtást is a szegmensben. Az európai vásárlók ma 3 három Lexus SUV közül választhatnak: a márka a kompakt crossover szegmensben az UX, a közepes crossover kategóriában az NX, míg a nagyméretű SUV-ok piacán az RX modellel versenyez.

Lexus_SUV_kinalat_2019

Mindhárom modell esetében a világ legfejlettebb öntöltő hibrid hajtásával szerelt változat a legnépszerűbb az ügyfelek körében. A hibrid hajtás ugyanis ma már a Lexus SUV-termékstratégiájának olyannyira alapvető eleme, hogy a nyugat-európai vásárlók 96 százaléka ezt a technológiát választja. 2020-ban egyébiránt a Lexus tovább bővíti környezetbarát SUV-termékkínálatát, bevezetve a márka első akkumulátoros elektromos autóját, az UX 300e modellt.

A Lexus fontos mérföldkőhöz érkezett, hiszen európai SUV-értékesítése immár meghaladja a félmilliós darabszámot. E sikertörténetet a luxus SUV koncepció megteremtésével alapozta meg a márka, amikor az ezredfordulón bemutatta az RX 300 modellt. 2019 novemberének végére az összesített értékesítési eredmény több mint 501 000 darab volt, vagyis ennyi új Lexus SUV talált gazdára a legelső RX megjelenése óta.

Az immár negyedik generációs RX továbbra is a Lexus legnépszerűbb SUV-ja a régióban, amiből közel 275 000 darab kelt el eddig. Mindemellett az RX volt a világ első hibrid hajtású luxus SUV-modellje is: az RX 400h változat 2005-ben jelent meg a márkakereskedésekben. A Lexus a kezdetektől folyamatosan fejlesztette öntöltő hibrid technológiáját, és ez képezte a márka új generációs SUV-fejlesztéseinek alapját, legyen szó akár a 2014-ben bemutatott közepes méretű NX, akár az idén piacra lépett új, kompakt UX modellről.

Az eddig eladott félmillió Lexus SUV közel fele hibrid hajtású volt, és ez az arány folyamatosan növekszik. 2019-ben eddig az európai vásárlók 63 százaléka választotta ezt a technológiát, Nyugat-Európában pedig 96 százalék a hibridek aránya a Lexus SUV-értékesítésében. A márka SUV-kínálatában a nem hibrid hajtású LX és GX modellek is szerepelnek, amelyeket Oroszországban és más európai piacokon forgalmaz a Lexus.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/