/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Medvéről kapta a nevét a Škoda új SUV-ja

2016. május 06. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

A Škoda új nagyméretű SUV modelljének neve Kodiaq. A név az Alaszka déli partjainál fekvő Kodiak-szigetről elnevezett kodiak medvére, írásmódja pedig a helyi alutiiq őslakosság nyelvére utal. A Škoda 2016 második felében bemutatkozó újdonságával kívánja indítani új modellkampányát a SUV modellek piaci szegmensében.

Az Alaszka déli partjainál elhelyezkedő, zord, ugyanakkor varázslatos tájjal rendelkező Kodiak sziget 14 000 lakosa mellett körülbelül 3500 kodiak medve él. Az alutiiq őslakosok nyelvén e medve a „taq uka ‘aq” – a szóvégi „q” gyakori az állatnevek esetében. Ily módon írva új SUV modelljének nevét, a Škoda az alutiiq nyelv iránti tiszteletét is ki kívánja fejezni, a „q” pedig egyedi elnevezést kölcsönöz a Škoda egyéni stílusú újdonságának.

A névadó medve és a Škoda Kodiaq több közös erénnyel is rendelkezik. A 4,7 méter hosszú SUV akár hét személy számára is kényelmes utazást kínál, miközben járt és járatlan utakon egyaránt kiválóan teljesít. A ragadozó rejtett ereje szintén jól érzékelhető a Kodiaq formavilágán: visszafogott, mégis erőtől duzzadó vonalai egyszerre sugároznak dinamikát, masszivitást és védelmező erőt. Bár az autót egyelőre nem mutatták meg, az valószínűleg nagyon hasonlít majd az idei genfi szalonon debütált VisionS szabadidőautóra.

A kodiak medve és a Škoda Kodiaq további közös vonása a családközpontúság. A hím medve felállva 3 métert magas, körülbelül 400 kg-ot nyom, és ezáltal az egyik legnagyobb és legerősebb barnamedve. Más fajtákkal ellentétben a kodiak medvék békés társas életet élnek, közösségeket alkotnak, megosztják tapasztalataikat és közösen játszanak. Egyes példányok még a legjobb lazaclelőhelyeiket is megosztják egymással, ahol intelligens megoldásokat alkalmaznak – akárcsak a Škoda modelljei.

A Kodiaq a cseh márka új SUV kampányának kezdetét jelzi. Új vásárlói célcsoportokat hivatott elhódítani a SUV modellek gyorsan bővülő piaci szegmensében. Hivatalos bemutatója 2016 második felére várható, s a tervek szerint 2017 elején érkezik a piacra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/