/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megújul a Porsche 911 modellcsalád

2008. június 06. 15:31   |   Autoblog
címkék:  

A 911 Carrera alapmodell 3,6 literes boxermotorja 325 helyett 345 lóerőt termel, míg a Carrera S 3,8 literes hajtóműve 355 helyett 385 lóerőt ad le.


Júliusban mutatkozik be a faceliftelt Porsche 911-es modellcsalád. A két kupé és két kabrió modell első ízben közvetlen befecskendezéses boxermotorokat kap, továbbá az új kocsikban debütál a Porsche első hétfokozatú, kétkuplungos váltóműve (PDK). A szerkezetnek köszönhetően a Carrera Coupé például 9,8 liter üzemanyagot éget el 100 kilométeren; s mivel az összes változat átlagfogyasztása 11 liter alatt marad, az új 911-esek károsanyag-kibocsátása 15%-kal alacsonyabb.


A 911 Carrera alapmodell 3,6 literes boxermotorja 325 helyett 345 lóerőt termel, míg a Carrera S 3,8 literes hajtóműve 355 helyett 385 lóerőt ad le. A Carrera S Coupé így már 300 km/órás végsebességre képes. A Tiptronic S váltót a PDK duplakuplungos szerkezet váltja le, mely az automaták előnyeit egyesíti a szekvenciális versenyváltókéval. Javítja a gyorsulást és csökkenti a fogyasztást. (A Porsche mintegy 25 évvel ezelőtt fejlesztette ki a duplakuplungos váltóját, akkor versenyautókban szolgált.) A Carrera Coupé segítségével 4,5 másodperc alatt gyorsul fel százra, kéttized másodperccel jobban, mint a hatfokozatú kézi váltóval. A PDK ráadásul kombinálható a Sport Chrono Plus csomaggal, mely rajtprogramot is tartalmaz. Ilyenkor a Porsche szenzációs 4,3 másodperc alatt ugrik fel 100 km/órára.


Szokás szerint a Porsche ezúttal sem nyúlt az ősi formához, a karosszériát csak kis mértékben módosította és modernizálta. Az apró módosítások között szerepelnek a LED technológiás hátsó lámpák, s mostantól minden modellen széria a kanyarvilágítással kiegészített Bi-Xenon fényszóró LED-es nappali fénnyel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/