/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Megújult a Lada Niva

2014. július 01. 20:10   |   Autoblog
címkék:  

A mostoha körülményekhez kitalált Lada Niva immár 37 éve koptatja a kiépített és nem kiépített utakat. A rendkívül egyszerű kivitelű, ám strapabíró terepjáró Európában nem teljesíti a különféle előírásokat, Oroszországban azonban nincsen valós alternatívája, így még egy ideig gyártásban marad. A közelgő Moszkvai Autószalonon be is mutatják a ráncfelvarrt változatot, amely az Urban névre hallgat.

Jóval az augusztusi Moszkvai Autószalon előtt kiszivárogtak adatok és képek a felfrissített Niváról, amely étesett némi külső csinosításon, és a neve a jól csengő Urban utótaggal gazdagodott. A 37 éves, önhordó karosszériás terepjáró persze ettől még nem lett modernebb, a hajtáslánca maradt a régi és a belseje továbbra is slaggal mosható műanyag. A frissebb megjelenést az új hűtőrács, a műanyag színre fújt lökhárítók, valamint a 17 colos kerekek adják, az utastérbe pedig elektromos ablakemelők, légkondicionáló berendezés és több szigetelő anyag került.

A Lada Niva Urban mozgatásáról a régi 1,7 literes négyhengeres, 81 lóerős benzinmotor gondoskodik, amihez ötfokozatú kézi váltó társul. A 1210 kilogrammos Niva Urban 22 másodperc alatt küzdi fel magát 100 km/órára és 137 km/óránál kifogy belőle a szufla. Offroad körülmények között azonban brillírozik, mászófokozata és három zárható differenciálműve révén szinte bárhol elmegy.

A felújított Nivát először az augusztusi Moszkvai Autószalonon láthatja a közönség, 2016-ban pedig a tervek szerint jön az új generációs modell, immár Dacia alapokon.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vévé
2014-07-14 - 20:13

De a csomagtartó külső zsanérját még mindig nem sikerült elfelejteni… 😀


*/