/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Melyik a legjobb Porsche 917 festés? – videóval

2019. december 27. 10:40   |   Autoblog
címkék:  

A 917 az első Porsche volt, amelyik megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt, így speciális helye van a gyártó történetében és a motorsport fanatikusok szívében. A 917 nemcsak félelmetes ereje miatt volt kedvelt, hanem a számos ikonikus festése miatt is, amelyeket három éven át viselt. Íme, itt van az öt legklasszabb 917 festés, mégpedig a Porsche szerint.

A zöld-fehér

A Porsche 1969-ben mutatta be a 917 versenyautót a Genfi Autószalonon, mindössze két nappal azután, hogy az autó elkészült. A gép zöld-fehér festést kapott, amit ma is büszkén visel, miután a gyártó 70. születésnapjának alkalmából teljeskörűen felújították.

A rózsaszín

Ez a teljes mértékben rózsaszínre pingált Porsche 917 mutatta, hogy a németeknek is van humoruk. A ’rózsaszín disznó’ 24 centiméterrel szélesebb volt a normál 917-nél és továbbfejlesztett aerodinamikával rendelkezett. Karosszériáján szaggatott vonalak jelzik az egyes testrészeket.

A Martini

A ’Sauhoz’ hasonlóan a Martini-festésű Porsche 917 Long-Tail is 1971-ben látott napvilágot. Az olasz italgyártó színeiben pompázó versenyautó nem nyerte meg a Le Mans-i 24 órás futamot, viszont a történelem első kocsija lett, amelyik 240 km/óra fölötti átlagsebességet produkált.

A Gulf Oil

A Gulf-festésű Porsche 917 nem igényel bemutatást; a világoskék-narancs gép kétségtelenül a legismertebb és ma a legnagyobb értékű 917 modell. A Steve McQueen főszereplésével készült Le Mans című alkotásban is feltűnt.

A Salzburg piros

A Porsche szemében a legkülönlegesebb 917 festés a Salzburg piros – jó okkal. A piros-fehér 917 volt ugyanis az első autó, amelyik 1970-ben összetett győzelmet hozott a gyártónak a Le Mans-i 24 órás versenyen. A piros színt egyébként az osztrák zászló ihlette, ami nem meglepő, hiszen a Porsche és a Piëch család is Ausztriából származik. A 917-est is Ferdinand Piëch felügyelete alatt tervezték meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/