/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új, vonzó crossoverrel bővül a Volkswagen SUV-paletta

2017. augusztus 24. 12:50   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen meglovagolja a kompakt SUV-lázat és piacra dobja a T-Rocot, a Tiguannál kisebb crossovert, melynek legerősebb pontja éppen a külseje. Fiatalos és lendületes, új, érzelmes formanyelvet vezet be a Volkswagennél, amely széles rétegeknek imponálhat. Novemberben kerül a márkakereskedésekbe.

Sportos arányok, ugyanakkor kiváló funkcionalitás jellemzi az új T-Rocot. Az SUV-k magabiztos fellépését a sportos kompakt kocsik agilitásával kombinálja. Első és összkerékhajtással, s a Volkswagenek közül elsőként egy vagy kéttónusú fényezéssel, illetve számos külső stíluscsomaggal is kapható lesz.

A T-Roc kettős fényszórókkal egybedolgozott széles első hűtőrácsot és átpozícionált nappali világítást kapott, amelyek éjjel-nappal megkülönböztetik a többi autótól. A lámpa-hűtőrács egységet selyemfényű króm keretbe foglalták, de ilyen díszléc fut az A-oszloptól a tető mentén egészen a C-oszlop aljáig, egy kupé sziluettjét idézve. Az SUV-knál laposabb és ívesebb tető, valamint a laposabb hátsó szélvédő crossoveres/kupés stílusjegyek, szakítanak a Volkswagennél eddig domináló formatervezési gyakorlattal. A kerékjáratokat is szokatlanul erősen kihangsúlyozták és fekete műanyag szegéllyel tették ellenállóbbá. A jármű elején, hátulján és oldalán is műanyag védőelemeket helyeztek el, amelyek terepen jó szolgálatot tehetnek.

Az utastér robusztus, SUV-érzetű, s a digitális kijelzők révén igen modern hatású is. A sofőr digitális műszeregységet lát maga előtt, a műszerfal közepét pedig elegáns, üveglapos érintőkijelző foglalja el. A kapcsolhatóság is fejlett, Okostelefonnal és a Volkswagen Car Nettel online szolgáltatások és applikációk széles köre érhető el. A Security & Service csomag ugyancsak elérhető az autóhoz, vészhelyzeti segélyhívóval, automatikus baleseti értesítővel és asszisztens szolgálattal. A T-Roc ötszemélyes, csomagtere 445 literes, ami a hátsó üléstámlákat ledöntve 1290 literesre növelhető. Kiváló értékek egy 4,3 méter hosszú autótól.

A T-Roc háromféle felszereltséggel kerül piacra, a T-Roc alapkivitel mellett Sport és Style verzióban, kiterjedt személyre szabási lehetőségekkel. Míg a Style csomagos autók például színes belső betétekkel tehetők egyedivé, addig a Sport verzióban sport-komfortüléseket találunk. A T-Roc vezetői asszisztens rendszerek területén mérvadó lesz a szegmensben. Sztenderd tételek az ütközés erejét mérséklő fékrendszer, az aktív sávtartó rendszer és az automatikus vészfékrendszer gyalogosfelismerővel. Opcióként pedig tíz további biztonsági asszisztens rendszer érhető el hozzá, köztük az adaptív tempomat, a holttér-figyelő, a mögöttes forgalomfigyelő, valamint a parkolássegítő rendszer. A modell ezen kívül adaptív csillapítással (DCC) és progresszív kormányzással is felszerelhető.

A Tiguanhoz hasonlóan a T-Roc is erőteljes és hatékony motorokkal érkezik a piacra. Három benzines és három dízel alkotja a palettát. A fronthajtású modellek kézi váltót kapnak, míg a 4Motion négykerék-hajtású modelleket kizárólag 7-fokozatú DSG duplakuplungos váltóval szállítják.

A Volkswagen T-Roc a Frankfurti Autószalonon debütál, piaci bevezetése pedig novemberben lesz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/