/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új Ferrari California képek és információk

2008. május 29. 17:31   |   Autoblog
címkék:  

A California csodálatosan mutat az Azzurro California világoskék színben, mely már az 1962-es Spider California karosszériáját is ékesítette.


Nem más, mint Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke tette meg az első tesztköröket a vadonatúj 2+ üléses kupé-kabrióval, a Californiával a Fiorano versenypályán. Nagyon elégedett volt az autóval, elmondta, lenyűgözte a teljesítménye, komfortja és a vezetési élménye. 


A Ferrari California fémteteje 14 másodperc alatt tűntethető el az utasok feje fölül. A 2+ kód nem tudjuk, hogy pontosan mit jelent, de a Ferrari közlése szerint az első ülések mögötti tér megkönnyíti a mindennapi használatot. A Pininfarina által tervezett kupé-kabrió csodálatosan mutat a speciális Azzurro California világoskék színben, mely már az 1962-es Spider California karosszériáját is ékesítette.  


Az új Ferrari (h./sz./: 4560/1900 mm, tengelytáv 2700 mm) természetesen nagyon gyors autó, s a többi maranellói típushoz hasonlóan rendkívül jól tapad az útra: 200 km/órás sebességnél 70 kg-os leszorító erőt termel. A 460 lóerős V8-as motorhoz kapcsolt hétfokozatú duplakuplungos váltómű a sajtóanyag szerint gyakorlatilag nullára csökkenti a váltási időket. Van rajtprogram is, így a lámpától lámpáig tartó harcból valószínűleg a California kerül ki győztesen. Az átlagfogyasztást 13,2 literben határozták meg, ami elég jó, a szén-dioxid kibocsátás 310 gramm kilométerenként.


A tervezők mindemellett igyekeztek nagyvonalú poggyászteret is kialakítani: csukottal 360, míg lenyitott tetővel 260 liternyi csomag fér a California farába. S ez még nem minden, most először egy Ferrariban, a csomagtér összeköttetésben áll az utastérrel, tehát bővíthető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/