/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

1000 lóerő fölé húzták az Audi R8-at

2020. március 14. 17:35   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi R8 V10 a piac egyik utolsó fennmaradt szívómotoros szupersportautója. A gép kellőképpen kihegyezett, aki nagyobb teljesítményt szeretne kicsikarni belőle, mindenképpen a kényszerlélegeztetés mellett kell döntenie. Így tett a Wheelsandmore tuningcég is, amely kettő darab turbófeltöltővel bolondította meg a blokkot. Az R8 V10 így most úgy megy, mint az új Bugattik.

Az Audi R8 5,2 literes V10-es erőműve egy mérnöki mestermű. Gyors reakciójú, pörgős kedvű és nagyszerű hangú motor, amelyben nincsenek már komoly kiaknázható tartalékok. Ahhoz, hogy jelentősen megnöveljék a teljesítményét, feltöltőket kell ráaggatni. A Wheelsandmore két darab turbófeltöltőt szerelt rá, a hozzájuk tartozó víz- és töltőlevegő hűtőkkel, majd a vezérlőelektronikát is átprogramozta.

A V10-es egység az átépítés után 1035 lóerőt és 1000 Nm forgatónyomatékot pumpál ki magából. A gázok egy Capristo kipufogórendszeren keresztül távoznak a szabadba. A váltóművet is megerősítették, hogy bírja a fokozott igénybevételt.

A Wheelsandmore R8 V10 Spydere egészen elképesztő menetteljesítményeket mutat fel. Álló helyzetből 2,7 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, 6,3 (!) másodperc alatt eléri a kétszázas tempót, és 14,2 másodperc alatt már 300-zal száguld. A végsebessége 357 km/óra. Ehhez hasonlót csak a legkomolyabb hipersportkocsik tudnak, mint például a Bugatti Chiron.

Aki szeretne magának egy ilyen vadorzó R8-ast, mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Az átépítő csomagért ugyanis 79 ezer eurót kérnek. S még mindez megfejelhető egy új kerékszettel, amiért 13 210 eurót számítanak fel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/