Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

800 lóerős Mercedes-AMG E63 a G-Powertől

2018. december 23. 15:32   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ha kevésnek érezzük az új E63 S adta 612 gyári lóerőt, a G-Power 800-ra húzza a ménest, így akár 3,1 másodperc alatt átélhetjük a százra katapultálás élményét, s nem kell beérnünk a 250 km/órás gyári végsebességgel. Az új kipufogórendszertől pedig a hangja is morcosabb.

Alig egy hónapja írtuk, hogy a Brabus bemutatta saját erősítő csomagját a Mercedes-AMG 612 lóerős szüleményéhez, így az E63 S 800 lóerő mellett 1000 Nm csúcsnyomatékhoz jutott.

Most az inkább BMW-k nemesítésére szakosodott G-Power mutatta be hasonló erősítését a német limuzinhoz. A tuner konkurenséhez hasonlóan 800 lóerőt fejlesztett a 612 gyári ménesből, míg a 850 Nm-es csúcsnyomatékot szintén 1000-re tornázta fel a 4.0 literes duplaturbós V8-asban.

Mivel az erőforrás azonos a C63 S-ben találhatóval, így a kisebb tesón azonos teljesítménnyel még jobb menettulajdonságok érhetők el, de az E-osztálynak sincs miért szégyenkeznie: 3,1 másodperc alatt képes százra katapultálni, míg végsebessége meghaladja a 300 km/órát.

Ezt nagyrészt az új turbóknak köszönhető, melyeket CNC marógépekkel tettek tükörsimákká, míg a csapágyakat és lapátokat számítógéppel tökéletesítették. A rozsdamentes acél leömlők (versenykatalizátorokkal) és kipufogórendszer a gyorsabb gázürülésért felel, míg a Performance Software V3 a motorvezérlést írta át úgy, hogy közben megmaradt minden védőelektronika és visszajelzés, amennyiben bármilyen hiba lépne fel a hajtóműben.

A nem szokványos AMG kinézetért a tuner 21 collos Hurricane RR alufelnijei. a fekete hátsó szárnyacska, a fekete ablakkeretek és visszapillantó búrák felelnek. Az erőkúra ára egyelőre ismeretlen, de forintban kifejezve biztosan hét számjegyre számíthatunk.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Tuning

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!