/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Izomdízel a G-Powertől

2017. július 31. 19:40   |   Autoblog
címkék:  

A G-Power neve már négy évtizede az elsők között ugrik be, ha magas minőségű és megbízható BMW-tuning kerül terítékre. Az esetek többségében a német cég az M modelleket izmosítja, olykor rekorddöntő magasságokba, de most bizonyította, hogy a dízelmotorokhoz is ért. A BMW jelenlegi legpotensebb gázolajosát emelte új szintre.

A G-Power egy BMW 750d luxusbatárt gurított be a garázsába, amelyben a propelleres márka négy turbófeltöltővel lélegeztetett 3 literes dízelmotorja dolgozik. A soros hathengeres aggregát kereken 400 lóerőt és 760 Nm nyomatékot szabadít a kerekekre, átlagon felüli menetdinamikával ruházva fel a luxuslimuzint. A G-Powernek ez természetesen csak a kiindulási alapot jelentette, D-Tronic 5 V1 moduljával 460 lóerőre és 860 Nm-re tornászta fel az értékeket. A 750d most 4,3 másodperc alatt abszolválja a százas sprintet, ami igen lenyűgöző eredmény egy olajkályhától.

A megbízhatóság és a tartósság a legfontosabb értékek a G-Power számára, így a beavatkozás ellenére a motor sztenderd diagnosztikai és védelmi funkciói például érintetlenek maradtak. A modul csak akkor fejti ki a hatását, ha a motorolaj eléri a tökéletes hőfokát, de ugyanígy azonnal kikapcsol, ha a hűtőfolyadék átlépi a megendegett hőmérsékletet. A mindennapi vezetés során a sofőr nem érzékeli a szoftveres erőtöbbletet, csakis akkor tapasztalja meg, ha a kelleténél jobban lenyomja a gázpedált.

A G-Power szokásához hűen nem nyúlt a karosszériához, csupán a rugózatlan tömeget csökkentette 21 colos, kovácsolt duplaküllős felnik felszerelésével. A repülőgép alumíniumból kovácsolt görgők rendkívül könnyűek és erősek, gyorsításnál és fékezésnél is éreztetik pozitív hatásukat. Fekete, fegyverszürke, ezüst és magasfényű verzióban is rendelhetők.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/