/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

JE Design Škoda Octavia RS230

2016. október 19. 19:59   |   Autoblog
címkék:  

A főként SEAT-okat nemesítő JE Design most a cseh márka legerősebb modelljét vette kezelésbe és tovább fokozta a gép menetteljesítményeit. Az Octavia RS230 kereken 300 lóerős lett, s gyorsulása, illetve végsebessége is javult.

A Škoda Octavia RS230 2 literes TFSI turbómotorja 230 lóerőt és 350 Nm nyomatékot mozgósít, így a százas sprint letudható 6,8 másodperc alatt, a csúcssebesség pedig 250 km/óra. Jochen Eckelt, a JE Design vezetője azonban mindkét fő paramétert igyekezett feljebb tornázni. Egyedi szoftverrel 300 lóerőre gyarapította a lóerők számát, amivel egyidejűleg a forgatónyomaték 430 Nm-re növekedett. A módosított izom-Octavia most 6,6 szekundum alatt futja a nulla-százat és eléri a 258 km/órás sebességet is.

A tulajdonos ércesebb hangzást is rendelhet a felhúzott motorhoz; a csappantyús sportkipufogó-rendszer hangja gombnyomásra változtatható. Alapesetben csak sokat sejtető morajlás hagyja el a végcsöveket, a szelepet kinyitva azonban harsogni kezd. A menetmód-választó rendszerrel is összekötik, így Sport módban automatikusan erősebbé, ércesebbé válik a hangja.

A külső megjelenés is sportosabbá varázsolható. Mélyebbre húzott első spoiler, fényszóró szemöldökök, hátsó diffúzorelem, továbbá 20 colos kerekek és jelentős ültetés teszik komolyabbá a kocsi kiállását. Rendelhető 35 mm-es ültetőrugó-szett vagy professzionális, állítható magasságú és keménységű KW futómű is, amely akár 65 mm-rel is csökkenti az Octavia hasmagasságát. A sportos küllemű JE Design Twin Five Spoke felnikre 235/30 méretű abroncsokat feszítenek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/