/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Scirocco tuning mesterfokon

2008. november 27. 14:45   |   Autoblog
címkék:  

A tunerek óriási felniket pakoltak a Sciroccóra, emellett kezelésbe vették a futóművet, a fékrendszert és természetesen az erőforrást is.

Az Essen Motor Show tuningkiállításra készültek el az MTM és az ABT kreációi, melyek a Volkswagen kétajtós sportkupéjában rejlő lehetőségeket mutatják be. A Motoren Technik Mayer szokásához híven ezúttal is óriási felniket pakolt a Sciroccóra, emellett kezelésbe vette a futóművet, a fékrendszert és természetesen az erőforrást. A másik neves VW csoportos tuner, az ABT Sportsline riválisánál jóval feltűnőbb külsővel ruházta fel a Sciroccót, s természetesen a hajtásláncra is volt gondja. A legerősebb széria Scirocco 200 lóerőt tud, mely akár 272 lóerőig is feltornászható. 

MTM Scirocco


Az MTM általában a motor felpiszkálásában éli ki magát; az átalakításhoz is egy feltöltött 2 literes TSI motoros kivitelt választott. Az ügyfelek háromféle teljesítményszint közül választhatnak (245, 250 vagy 272 LE). A Scirocco 19 vagy 20 colos MTM Bimoto felnikre támaszkodik, melyek háromfajta felületkezelést kaphatnak. A 19 colos garnitúra alapára 1876 euró; egy fényes ezüst szett 235/35-ös abroncsokkal 3166 euróért érhető el. Opcióként 2 centiméteres nyomtávszélesítők is kérhetők.


A jobb útfogásban nagy szerepet játszik a Clubsport futómű (1489 eurótól), mely ültető rugókat és keményebb gátlókat tartalmaz. A futómű ék alakú ültetést eredményez (elöl 20-40 mm, hátul 10-35 mm), ami nagyon jól áll a sportkupénak. Olcsóbb alternatívaként egyedileg beállított ültetőrugók is beszerezhetők. Egyebek mellett az MTM sportfékrendszert is ajánl a wolfsburgi kétajtóshoz; a legerősebb Brembo rendszer 380 mm-es perforált tárcsákat, 8-dugattyús nyergeket és fém csöveket tartalmaz. Ennek ára borsos 3462 euró.  


Az MTM egyébként csomagban is kínálja a chipelést, az ültetést, a sportkipufogó-rendszert (katalizátortól hátrafelé), valamint az ehhez illő hátsó szoknyát, melynek ára beszereléssel 3818 euró.

ABT Scirocco


Az ABT fenyegető kinézetűre formálta a dinamikus kiállású Sciroccót. Szerintem nagyon eltalálták a spoilerezést, durván néz ki az autó; az oldalba teljesen belesimuló küszöbökben kialakított kopoltyúszerű légbeömlő nyílások is sokat dobnak az összképen. A hátsó látvány is impozáns a tető és csomagtér-fedél légterelővel, továbbá a diffúzoros hátsó idommal és az átlósan elhelyezett kipufogóvégekkel.


A kerékjáratokban BR vagy AR típusú könnyűfémek kaphatnak helyet, melyek mindenképpen jól kiegészítik a látványt. 18-20 hüvelykes garnitúra áll rendelkezésre, nyomtávszélesítő pogácsákkal, hogy még drámaibb legyen az optika. A még agilisabb viselkedésről a 3 centiméteres ültetés gondoskodik. Mindez jövő januártól csomagban is megvásárolható a Sciroccóhoz, 5990 euróért.


A motortuning azonban feláras. Az 1,4 TSI motoros változatok teljesítményét 160-ról 200 lóerőre emelik, a kétliteres turbódízel pedig a beavatkozás után 140 helyett 170 lóerőt ad le. Később a 2,0 literes TSI motorral is tudnak foglalkozni, ebből plusz 40 lóerőt hoznak ki (240 LE).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/