/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Zöld veszedelem a Mansorytól

2021. április 26. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A többek között a Ferrari modelljeit is egyedire szabó Mansory párját ritkító járművet alkotott az F8 Tributo modellből. Az F8XX sem a küllemét, sem a teljesítményét illetően nem szerénykedik: rikító zöldben pompázik, kerekei aranyszínűek, miközben 880 lóerős motorjával 354 km/órás sebességre képes.

A Mansory legújabb kreációja, az F8XX sem a visszafogottságával fog híveket szerezni magának. Bármerre is jár, azonnal magára vonja a figyelmet speciális Catania zöld fényezésével, amihez aranyszínű csíkozást, aranyszínű felniket és feliratokat társítottak. A szokatlan kombinációt pedig még megfejelték töménytelen mennyiségű „kovácsolt“ szénszállal is.

Az első kötény, az oldalküszöbök, a hátsó szoknya és a két részre osztott hátsó légterelő szárny is a könnyű, ám rendkívül merev motorsportos anyagból készült, és még extravagánsabbá varázsolják a Ferrari megjelenését. A két L-alakú darabra osztott hátsó szárnyhoz hasonlót még nem láttunk a tuningcégek kínálatában.

Mivel jelen esetben a cél egy kifejezetten nagy teljesítményű szupersportautó létrehozása volt, a kerekekkel nem estek túlzásokba. Egyrészes, kovácsolt, ultra-könnyű felniket csavaroztak fel, elöl 21, hátul 22 colos méretben, 255/30 és 335/25 méretű kaucsukhengerekkel.

A Mansory munkatársai ezután a 3,9 literes ikerturbós V8-as motorra koncentrálták a figyelmüket, amely már gyári állapotában is 720 lóerő és 770 Nm nyomaték leadására képes. A motorvezérlés módosításával és új kipufogórendszer felszerelésével a teljesítményt sikerült szédületes 880 lóerőre emelni, a nyomatékot pedig 960 Nm-re felsrófolni. A nulla-százas gyorsulás így 2,6 másodpercre csökkent, a végsebesség pedig 354 km/órára nőtt, amely igazán lenyűgöző.

Végül a kabint sem hagyták érintetlenül, sőt, teljesen átformálták. Minden négyzetcentiméternyi felületet első osztályú bézs bőrrel borítottak, s kontrasztként fehéret használtak. A hátsó traktusban, az alsó részeken és az ajtóbelsőkön kockás mintás steppelést alkalmaztak. Bámulatos munka.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/