/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újabb autókat tört össze az Euro NCAP – videóval

2015. november 07. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Falnak küldte az új Audi A4, a Volkswagen Caddy, valamint a Honda HR-V és Jazz modelleket az európai biztonságtechnikai intézet. Az eredmények jók lettek, csupán az egyik modell kapott négy csillagot, és meglepetésre nem a Jazz volt az.

Négy modell roncsaival gazdagította gyűjteményét az Euro NCAP, miután próbára tette az új Audi A4-et, Honda HR-V-t, Honda Jazzt és VW Caddy-t. Talán felesleges is hangsúlyozni, hogy a résztvevők mindegyike jól vizsgázott.

Közülük az A4-es volt az egyik kiemelkedő példány a maga ötcsillagos felnőtt- és gyermekutas-védelmével, ráadásul nem csak passzív, hanem aktív védekezésben sem lehet panasz az új szedánra, mert többek között 85 km/órás tempóig automatikusan aktiválódó vészfék található benne.

Szintén ötcsillagos eredménnyel büszkélkedhet a Honda új HR-V modellje, amely 86%-os felnőtt-, 79%-os gyermek-, 72%-os gyalogosvédelmet és 71%-os biztonsági asszisztens felszereltséget tud felmutatni.

Meglepetésre a HR-V értékeinél jobbat kapott a városi mininek számító Jazz, amely 93, 85, 73, valamint 71%-ot ért el az azonos kategóriákban. Az imént említettekhez képest némi csalódást okozott a Volkswagen családi autója, ugyanis a Caddy csak négy csillagot szerzett, melyben nem a 84%-os felnőtt és nem is a 78%-os gyermekvédelem játszott főszerepet, sokkal inkább a csupán 58%-os gyalogosvédelem és a 68%-os felszereltség, bár az összesítés így sem rossz egy ekkora négykerekűtől.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/