/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Fukuoka városában megvalósulhat a hidrogén alapú társadalom

2022. február 14. 17:20   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota tavaly tette le a Fuji hegy lábánál épülő jövőváros, a világ vezető tudósai által benépesíteni tervezett Woven City alapkövét, amely már a tervezőasztalon úgy született, hogy a zéró emissziós hidrogén alapú társadalom élő mintapéldája legyen.

Fukuoka

Woven City születésétől fogva mind az épület energetikában, mind az önvezető közlekedésben a megújuló energiaforrások legfejlettebb technológiái és az ezekkel kéz a kézben járó zéró emissziós hidrogén technológiák optimális felhasználásának jegyében épül.

Van azonban Japánban egy olyan város, amely közel kétezer éves múlttal büszkélkedhet, mégis a jövőbe tekint, és példaként szolgálhat a világi többi nagy múltú városa számára a zöld jövő megvalósítása kapcsán. Fukuoka városa és a Toyota partnerségi megállapodást írt alá, amelynek célja a hidrogéntársadalom mielőbbi megvalósítása. Első lépésként megkezdték a megbeszéléseket az üzemanyagcellás járművek bevezetéséről.

Toyota_Woven_City_1

Fukuoka már a hidrogénenergiában rejlő lehetőségek felvetődésének korai szakaszában komolyan foglalkozni kezdett a technológiával, és elindította a Hydrogen Leader City projektet. A program részeként a város elindította a világ első kezdeményezését, amelynek célja hidrogén előállítása a lakossági háztartási szennyvízből az üzemanyagcellás járművek ellátására. Ez volt az első város Japánban, ahol különféle ellenőrző teszteket végeztek üzemanyagcellás technológiával felszerelt teherautók és motorkerékpárok esetében.

A Toyota a karbonsemlegesség elérése tekintetében ígéretes energiaformának tekinti a hidrogént. A hidrogéntársadalom megvalósítása érdekében a Mirai üzemanyagcellás jármű értékesítésével, hidrogénmotoros járművek fejlesztésével, haszongépjárművek népszerűsítésével és egyéb lehetőségekkel igyekezett bővíteni vásárlói választási lehetőségeit. A vállalat széles körű, az autóiparon túlmutató partnerségeket is támogat.

Toyota_Woven_City_2

Fukuoka városa és a Toyota számos egyeztetést folytatott abból a célból, hogy a hidrogént ismertebbé tegyék a lakosok számára, és ösztönözzék annak fenntartható és gyakorlati használatát. Ennek látványos példája volt az is, amikor tavaly a Super Taikyu versenysorozat utolsó fordulójában a Toyota hidrogénmotoros járművei a Fukuoka városi háztartási szennyvízből előállított hidrogént használtak.

A partnerségi megállapodás értelmében Fukuoka és a Toyota a CJPT vállalattal együttműködve számos egyéb, hidrogénnel kapcsolatos témát tárgyal majd. Ilyenek a a társadalmi infrastruktúrát támogató járművek fejlesztése és használata, valamint logisztikai modellek létrehozása ezeken a területeken, a hidrogénenergia felhasználása a lakosság-központú létesítmények, rendezvények esetén, illetve a hidrogéntársadalom megvalósításához szükséges előírások felülvizsgálata. Kezdetben megbeszélések zajlanak az üzemanyagcellás járművek használatáról, mint iskolai ételszállító teherautók és városi kukásautók, valamint a Moving e mobil áramtermelő és -ellátó rendszerek kiépítéséről.

A jövőben Fukuoka városa, a Toyota és a CJPT együttműködik majd a hidrogén előállításával, szállításával és felhasználásával kapcsolatos technológiák fejlesztésén és ellenőrzésén. E technológiák megvalósításának felgyorsításával a cél egy olyan társadalom felépítése, amelyben a hidrogén jelentős szerepet játszik. Azt is tervezik, hogy aktívan részt vesznek olyan kezdeményezésekben, amelyek hozzájárulnak a karbonsemlegesség megvalósításához mind Japánban, mind az egész világon.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/