/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hidrogénhajtású teherautókkal teszi tisztává logisztikai tevékenységét a Toyota

2023. május 09. 17:20   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota Európa egyesítette erőit a holland VDL Groeppel, hogy a Toyota üzemanyagcellás technológiáját használva betörjön a zéró emissziós, nagy teherbírású hidrogénes teherautók európai piacára. Az együttműködés célja a közúti logisztikai szektor széndioxid-mentesítésének felgyorsítása, ami fontos tényező a Toyota Európa azon céljainak teljesítésében, hogy 2040-ig teljes mértékben karbonsemlegesek legyenek.

toyotahydrogenfuelcelltruckdemo

A vállalat jelentős potenciált lát abban, hogy hidrogénhajtású teherautókat használjon logisztikai útvonalainak széndioxid-mentesítésére. A hidrogénrendszerek kisebb tömege nagyobb hasznos terhet tesz lehetővé, a hidrogén gyors utántöltése pedig elengedhetetlen a magas kihasználtságú szállításhoz. Hidrogénnel olyan gyorsan feltankolható egy teherautó, akárcsak dízel társai.

A VDL Groep 2023 nyarára megépíti az első üzemanyagcellás teherautót, majd 2023 őszén további járműveket gyártanak és tesztelnek a Toyota Európa logisztikai útvonalain. A projekt megszilárdítja az üzemanyagcellás teherautók üzembe helyezésével kapcsolatos tanulságokat, és tovább támogatja a vállalat hosszú távú elképzelését a logisztika széndioxid-mentesítése és a Toyota szénlábnyomának csökkentése terén a személygépjárművek elektrifikációján túl.

toyotahydrogenfuelcelltruckrearviewdemo

Az üzemanyagcellás teherautók kulcsszerepet játszanak a tágabb európai hidrogén-ökoszisztéma növekedésében is, erősen támogatva a közlekedés széndioxid-mentesítését és az ökológiai energiaátállást. A nehéz tehergépjárművek kulcsfontosságúak a hidrogén iránti egészséges kereslet és kínálat megteremtésében.

Ez az új teherautó-projekt egy a sok közül, amelyeket a Toyota a közelmúltban több partnerrel elindított azzal a céllal, hogy felgyorsítsa a hidrogéngazdaságra való átállást.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/