/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Két év múlva érkezik az elektromos Porsche Macan

2021. május 10. 18:40   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche már kivitte az utcára az elektromos hajtású Macan prototípusokat, amelyek még hárommillió tesztkilométert fognak megtenni a 2023-ban esedékes piaci bevezetésig. A belsőégésű motorokat sem hagyják el, a rendkívül népszerű kompakt SUV-t természetesen hagyományos erőforrásokkal is meg lehet majd venni.

A Porsche az elektromos hajtású Macan fejlesztése során digitális prototípusokat is alkotott, amelyekkel időt és pénz takarított meg. A számítógéppel megtervezett modellek ugyanis hűen, nagy pontossággal reprodukálják az eredeti jármű tulajdonságait és rendszereit. A Porsche eddig 20 digitális prototípust készített szimulációs célokra, amelyek az aerodinamika, az energiamenedzsment, a vezérlés és az akusztika területén bizonyultak hasznosak. A villanyhajtású Macan vadonatúj kijelző- és operációs koncepcióját is digitális modellek segítségével véglegesítették. Az első fizikai prototípusokat a szimulációk során szerzett adatok alapján építették meg, sokszor kézzel, speciális szerszámok használatával.

Az elektromos Porsche Macant a kompakt SUV-szegmens legsportosabb képviselőjének szánják, de műszaki adatokat még nem közöltek. A modell – első Porscheként – a Volkswagen Csoport prémium elektromos platformjára épül (PPE), a piaci bevezetését 2023-ban tűzték ki. A villanyhajtású modell mellett a Porsche továbbra is kínál majd belsőégésű motoros változatokat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/