/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Üzemanyagcellás autómegosztó szolgáltatás a Hyundaitól

2016. május 12. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

A Hyundai ix35 Fuel Cell a sztárja a világ első üzemanyagcellás, emissziómentes autómegosztó szolgáltatásának, a BeeZerónak, amely idén nyáron indul útnak a németországi München városában. A Linde csoport frissen alapított leányvállalata által működtetett BeeZero ötven darab Hyundai ix35 Fuel Cell üzemanyagcellás elektromos gépkocsit bocsát közösségi használatra.

A BeeZero két, napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő közlekedési trendet – az autómegosztást és a zéró emissziót – ötvözi, és potenciális felhasználók minden eddiginél szélesebb körével ismerteti meg az üzemanyagcellás technológia előnyeit.

A BeeZero autómegosztó szolgáltatás zónás alapon üzemel majd. Az ötven darab ix35 Fuel Cell gépkocsiból álló flotta München városközpontjában, valamint Schwabing, Haidhausen, Au és Glockenbachviertel térségében lesz elérhető. Akárcsak a hagyományos autómegosztó szolgálatok esetében, a járművek itt is könnyen és egyszerűen foglalhatók online vagy okostelefonos alkalmazáson keresztül.

A Hyundai ix35 Fuel Cell egyetlen feltöltéssel mintegy 600 kilométert képes megtenni, így nem csak a város határain belül használható, de hosszabb utazásokra is ideális jármű: a felhasználók eljuthatnak vele például a bajorországi tavakhoz vagy a hegyekbe. A BeeZero fenntartható gyártási folyamatból származó hidrogén üzemanyagot használ, így teljesen szénsemleges.

A Hyundai ix35 Fuel Cell a világ legelső sorozatgyártású, kereskedelmi forgalomban elérhető üzemanyagcellás gépjárműve (FCEV).  Jelenleg Európa 13 országában több mint 250 darab Hyundai ix35 Fuel Cell szabadidőjármű teljesít szolgálatot. Ez több mint az összes többi autógyártó által forgalomba állított üzemanyagcellás gépkocsi együttesen.

Az ix35 Fuel Cell modellek egy részének forgalomba állítását a HyFIVE járműprojekt tette lehetővé. A HyFive projektet az a köz- és magánegyüttműködésből (PPP) létrejött Üzemanyagcella és hidrogén közös vállalkozás (FCH JU) finanszírozza, amelyet az üzemanyagcellás és hidrogén alapú energetikai technológiák európai kutatásának, műszaki fejlesztésének és demonstrációjának (RTD) támogatására hívtak életre.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/