/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Üzemanyagcellás Toyoták Németország ökotaxi-fővárosában

2023. március 19. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

Hamburg városában huszonöt Toyota Mirai taxit állítottak forgalomba. A hidrogén üzemanyagcellás flotta szorosan kapcsolódik a város ambiciózus célkitűzésének megvalósításához.

Hamburg a német nagyvárosok közül elsőként rendkívül szigorú szabályozást vezetett be: 2025-től egyáltalán nem helyezhető forgalomba a városban belső égésű motorral szerelt taxi. A rendelkezés aligha lepte meg az érintetteket, hiszen Hamburg már 2021-ben elkezdte támogatni az emissziómentes átállást a személyfuvarozásban. Akkor mindössze öt darab elektromos gépkocsi szállította az utasokat.

Jelenleg ezzel szemben a városban üzemelő taxik 12 százaléka villamosított – ez nagyobb arány, mint bármely más német városban. Ez számszerűen több mint 350 villanymotoros taxit jelent – beleértve a huszonöt darab hidrogén üzemanyagcellás Toyota Mirai szedánt.

A városvezetés anyagi támogatásával megvásárolt Mirai flottát a Best Taxi nevű szolgáltató üzemelteti; a finanszírozási program keretében egyébként összesen 460 akkumulátoros és hidrogén üzemanyagcellás járművet fognak vásárolni és üzembe állítani Hamburgban.

Noha Németországban úttörőnek számít a hamburgi kezdeményezés, Európa más pontjain már régi ismerősnek számít a Toyota Mirai a taxizó közönség számára. Koppenhágában száz, Párizsban hatszáz Mirai üzemel taxiként. Hollandiában is futnak Mirai taxik, Berlinben a tűzoltók és a rendőrök is ismerik már a Toyota üzemanyagcellás járművét. Több német városban is működtet Mirai szedánokat a CleverShuttle gyűjtőtaxi-szolgáltató, de létezik már hidrogénüzemű oktatóautó is.

A második generációs Toyota Mirai a zéró károsanyag-kibocsátású mobilitás előnyeit a rugalmas és praktikus mindennapi közlekedésre való alkalmassággal kombinálja. Akár 650 kilométeres hatótávolságához néhány perc alatt elvégezhető feltöltési folyamat társul. A 182 lóerős villanymotor dinamikus menettulajdonságokat eredményez, a Mirai működése során semmi mást nem bocsát ki, mint vízpárát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/