/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
bertone, mazda, mx-30, mx-81

az első

60 év olasz hatás a Mazda dizájnra: az MX-81 születése és felújítása

időpont:2021. április 28. 17:35

szerző:Autoblog

címkék:

Már elérhető Európa-szerte a Mazda új dokumentumfilmje, „Az Idő Alakja” a Youtube-on angol felirattal. A 13 perces dokumentumfilm az első Mazda koncepcióautó, a futurisztikus MX-81 történetét meséli el, 40 évvel annak Tokió Autószalonon történő leleplezése után.

bertone, gandini, lamborghini, urraco

alapmodell

Ötven éves a Lamborghini Urraco

időpont:2020. október 13. 19:20

szerző:Autoblog

címkék:

A Lamborghini Urraco idén ünnepli az 50. születésnapját. A 2+2 üléses, középmotoros kupé tele volt innovatív műszaki megoldásokkal, például ez volt a világ első szériaautója körben független kerékfelfüggesztéssel. Vonalvezetését pedig Marcello Gandininak köszönhetjük.

bertone, bmw, gandini, garmisch

garmisch

A nap képe: az újraalkotott, ötven éves Bertone BMW

időpont:2019. május 28. 15:00

szerző:Autoblog

címkék:

A BMW Group az idei Concorso d’Eleganza Villa d’Este alkalmából egy olyan klasszikus koncepciót élesztett fel, amelyet Marcello Gandini még a Bertone színeiben alkotott és amely az 1970-es Genfi Autószalonon megtartott debütálását követően a feledés homályába veszett.

bertone, corvette, iso, iso grifo

iso grifo

Egy gyönyörű amerikai olasz

időpont:2017. július 24. 19:30

szerző:Autoblog

címkék:

Az amerikai izom és az olasz dizájn találkozásából már számos gyönyörű dolog született az elmúlt évtizedekben, itt van például ez a káprázatos, korai kiadású Iso Grifo.

262c, 780, bertone, volvo

techno classica

Ritka Bertone Volvók a Techno Classicán

időpont:2015. április 01. 16:30

szerző:Autoblog

címkék:

A Volvo Cars öt olyan autóját állítja ki az április 15-én, a németországi Essenben megnyíló, nagyszabású veteránautó és youngtimer kiállításon, amelyek egytől egyig a híres olasz formatervező, Bertone nevéhez köthetők.

bertone

szomorú vég

Lehúzza a rolót a Bertone stúdió

időpont:2014. március 16. 17:10

szerző:Autoblog

címkék:

Szomorú, de az évek óta nehézségekkel küszködő olasz Bertone dizájnstúdió végleg lehúzza a rolót. Már tavaly év végén tudni lehetett, hogy a nagy múltú olasz tervezőstúdió csőd közeli helyzetbe került, és bár sokan érdeklődtek utána, üzlet végül nem köttetett.

a nap képe, bertone, lancia, stratos

JÓ LENNE

A nap képe: Lancia Stratos rali színekben

időpont:2010. december 15. 17:16

szerző:Autoblog

címkék:

A német üzletember, Michael Stoschek számára épített új Lancia Stratost hivatalosan a Paul Ricard versenypályán mutatták be a sajtónak. Az eseményen a fekete autó mellett egy klasszikus Group 4 Alitalia színekben pompázó példányt is elővezettek.

bertone, genf

B.A.T.

Új tanulmánnyal megy Genfbe a Bertone

időpont:2008. február 15. 10:31

szerző:Autoblog

címkék:

Noha a híres Bertone stúdió mostanság komoly anyagi gondokkal küszködik és jövője is bizonytalan, egy új tanulmánnyal azért előáll a márciusi Genfi Autószalonon. Legalábbis egyes források szerint, mások ugyanis úgy tudják, hogy a pénzhiány miatt az olaszok pont hogy kihagyják az idei kiállítást. Erre azért valószínűleg nem kerül sor, hiszen a Bertone már egy hivatalos skiccet is közölt új koncepciójáról, mely az Alfa Romeo 8C Competizione alapjaira épült. A tanulmány a B.A.T. 11 nevet kapta, vagyis a futurisztikus alkotás egy legendás sorozatot visz tovább: Alfa Romeo B.A.T. (Berlinetta Aerodinamica Tecnica) prototípusokat a Bertone már az '50-es években is készített, a B.A.T. 5 1953-ban, a B.A.T. 7 1954-ben, a B.A.T. 9 pedig 1955-ben debütált. Most itt a folytatás, a rajz alapján ígéretes.

astra, bertone, fiat, lancia, matra

Élet-halál harcot vív a Bertone

időpont:2007. június 06. 16:55

szerző:Autoblog

címkék:

alfa romeo, autodelta, bertone

Autodelta GT 3.7 Super – a leggyorsabb Alfa GT

időpont:2007. június 01. 14:49

szerző:Autoblog

címkék: