/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
audi, biogáz, biometán, e-tron gt, klímasemleges, öko-áram, szénsemleges

e-tron gt

Elindult az elektromos Audi kupé sorozatgyártása

időpont:2021. január 06. 18:55

szerző:Autoblog

címkék:

A Böllinger Höfe üzemben elindult a tisztán elektromos Audi e-tron GT sorozatgyártása. A 100 százalékban öko áramot és megújuló forrásból származó hőt használó gyártás nettó szénsemleges.

alternatív, autóipar, biogáz, európa, földgáz, hidrogén, töltőinfrastruktúra

tiszta mobilitás

Európa az alternatív üzemanyagokra helyezi a hangsúlyt

időpont:2017. november 20. 18:45

szerző:Autoblog

címkék:

Európában a járműpiac portfóliója jóval 80 százalék felett belsőégésű motorokon fog alapulni még 2030-ban is, az alternatív üzemanyagok között a bio- és földgáznak ezért rendkívül jelentős a szerepe a környezetterhelés csökkentése terén.

biogáz, cng, földgáz, gázüzemű, megújuló, metángáz, sűrített földgáz

sűrített földgáz

Újabb rekordot ért el a CNG felhasználás hazánkban

időpont:2017. február 03. 19:30

szerző:Autoblog

címkék:

Több mint 50 százalékkal nőtt a CNG értékesítése Magyarországon, tavaly az első 11 hónapban 11,243 millió köbméternyi sűrített földgázt használtak fel járművek hajtására. 2015-ben még 8 millió köbméter tiszta üzemanyagot értékesítettek Magyarországon.

biogáz, caddy, cng, földgáz, genfi autószalon, volkswagen

egyedülálló

Volkswagen Caddy földgázhajtással és DSG váltóval

időpont:2016. március 06. 18:00

szerző:Autoblog

címkék:

A Volkswagen új Caddy TGI BlueMotion modellje a kategóriájában elsőként duplakuplungos váltóval is készül. A hannoveri gyártó a 2016-os Genfi Autószalonon világpremierként mutatta be az alternatív földgázhajtásnak és a hatfokozatú DSG váltónak ezt az újfajta társítását.

autóbusz, biogáz, cng, földgáz

tisztulás

40 darab gázüzemű autóbusz áll forgalomba Kaposváron

időpont:2015. november 11. 15:00

szerző:Autoblog

címkék:

Negyven darab, sűrített földgázzal (CNG) üzemelő autóbuszt vásárolt Kaposvár. Az új buszok üzembe helyezésével a zajterhelés a harmadára csökken, az éves üzemanyagköltség pedig a régi dízel flottának majdnem a fele lesz.

biogáz

TISZTA ÉLVEZET

Biogázos roadster Genfben

időpont:2008. február 08. 08:31

szerző:Autoblog

címkék:

Egy roadster is lehet a környezetre teljesen ártalmatlan, a Bra nevű vállalat a Genfi Autószalonon mutatja be biogáz-üzemű roadsterét, a rövid nevű PGO Cévennes Turbo-CNG-t. A kisautó biogázos üzemmódban nem terheli szén-dioxiddal a légkört, de elmegy földgázzal is, persze némi károsanyag-kibocsátás mellett. A roadster 1,6 literes turbómotorját a Bra partnerei, a PGO Automobiles, a GVM és a gasmobil segítségével alkotta meg, a gyár adatai szerint 150 lóerős, maximális nyomatéka 210 Nm, nulláról százra 6,5 másodperc alatt gyorsul, végsebessége pedig 210 km/óra. Az autót biogázzal üzemeltetve 450 kilométeres hatótávolság érhető el, földgázzal pedig a fogyasztás 4,6 kilogramm száz kilométerenként. Hogy a tanulmány szériagyártásba kerül-e, azt a Bra a genfi visszajelzések alapján dönti el, pozitív végkifejlet esetén 48 ezer eurós (12,6 millió forintos) árra lehet számítani. Az azért kicsit sok...