/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
a nap képe, baleset, ccx, koenigsegg, mexikó

Durva baleset

A nap képe: Egy Koenigsegg halála

időpont:2016. szeptember 04. 07:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Nem tudjuk, mennyivel száguldhattak azzal a Koenigsegg CCX-szel, amelyet Mexikóban szakítottak szét nemrégiben, miután a vezető egy járdaszigetnek csapta, majd többször átpördülve állt meg a ronccsal szinte darabjaira törve azt.

a nap képe, agera r, autós találkozó, ccx, koenigsegg, regera

Svéd gyűlés

A nap képe: A többmilliárd forintos találkozó

időpont:2016. augusztus 01. 07:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Megrendezésre került a Koenigsegg tulajdonosok éves nagygyűlése, melyre több skandináv országon keresztül került sor. Végül 13 szupersportautó esett a kíváncsi fotósok áldozatául, de megjelent a cégalapító, volt gyárlátogatás, versenypályázás és egyéb finomságok is.

agera, ccx, gyorsulás, gyorsulási verseny, koenigsegg, videó

Új vagy régi?

Két Koenigsegg csatája – videó

időpont:2015. április 06. 08:30

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Vajon melyik svéd szuperautó gyorsul jobban? A világ egyik leggyorsabb autójának tartott Agera, vagy esetleg az öregebb, de gyorsulásra kihegyezett CCX?

agera, ccx, koenigsegg, one:1

a legjobbak

Aranylövés Koenigseggből – videó

időpont:2014. szeptember 01. 11:25

szerző:Autoblog

címkék:

Aki kedveli a svéd szupersportautót, ki ne hagyja ezt az összeállítást a manufaktúra eddig gyártott modelljeiről. A videóban láthatjuk, hallhatjuk a One:1 hiperautót, feltűnik az Agera R és S, valamint korábbi típusok, mint a CCXR, a CCX, a CCR, illetve a CC8S.

ccx, koenigsegg, saab

A REPTÉREN

A nap képe: Saab – Koenigsegg randevú

időpont:2009. június 17. 13:55

szerző:Autoblog

címkék:

Bár a Koenigsegg - Saab ügyletet még nem véglegesítették, a fantázia már szárnyal, egyesek például a 2006-os Saab Aero X Concept szériagyártásáról pletykálnak. Az ok ez a fotó.

ccx, veyron, zenvo

ZENVO ST1

1100 lóerős dán szuper-sportkocsi!

időpont:2008. december 17. 18:51

szerző:Autoblog

címkék:

Egy semmiből előtűnt dán cég, a Zenvo Automotive jegyzi ezt az elképesztő szuper-sportkocsit, melyben egy középre helyezett, turbóval és kompresszorral doppingolt 7 literes V8-as motor hajtja a hátsó kerekeket. Az ST1 nevű kreáció 1104 lóerőt küld a főtengelyre, így a Veyron/Ultimate Aero/GT9/CCX alkotta szuperautó csapatba tartozik. Az első tesztek alapján azonban kijelenthető, hogy az egyenként 400 km/óra fölötti sebességre képes konkurenseket az ST1 nem éri utol. 3,2 másodperc alatt gyorsul fel százra, 9 másodperc alatt 200-ra, a végsebessége pedig 233 mérföld/óra (372 km/óra) elektronikusan limitálva. Viszont a Zenvo ST1 nagyon brutálisan néz ki, erős geometrikus formái egyedi megjelenést biztosítanak számára. A dán cég jövőre már le kívánja szállítani az első darabokat az ST1-ből, az exkluzivitást a 15 darabos széria garantálja. Galéria az ugrás után!

ccx, genf, koenigsegg

CCXR

Élőben Genfből: 1018 lóerős szupersportkocsi

időpont:2008. március 05. 13:31

szerző:Autoblog

címkék:

Sportkocsit 1018 lóerővel? Esetleg bioüzemanyaggal? Tessék, itt van: Genfben lehullt a lepel a Koenigsegg szuperlimitált CCX és CCXR szupersportkocsijairól, melyek a kevésbé fantáziadús Koenigsegg Edition nevet viselik. A 4,8 literes, dupla kompresszoros motor 888 lóerőt teljesít a CCX-ben és 1018-at az E85-ös bioetanollal üzemelő CCXR-ben. Mindkét modell versenycsomagot kapott: a karosszéria minden eddiginél közelebb került az aszfalthoz és bukókeretet is beépítettek, a kaszni és a felnik szénszálas anyagból készültek. A CCX ára 1,33 millió euró (351 millió forint), a CCXR-ért pedig 1,5 milliót (396 millió forintot) kérnek. A szuperlimitált széria mindössze húsz darabban készül, ebből 14 CCX és 6 CCXR. Galéria a címre kattintva!

ccx, koenigsegg

14 ÉS 6 DARAB

Szuperlimitált Koenigseggek Genfben

időpont:2008. március 03. 15:31

szerző:Autoblog

címkék:

Mintha Koenigseggekből tucatnyi közlekedne az utakon, úgy jelentette be a svéd gyár, hogy a Genfi Autószalonon bemutatja a CCX és CCXR limitált szériás kiadásait. Az újdonságok Koenigsegg Edition néven érkeznek, a 4,8 literes, dupla kompresszoros motor 888 lóerőt teljesít a CCX-ben és 1018-at az E85-ös bioetanollal üzemelő CCXR-ben. Mindkét modell versenycsomagot kapott: a karosszéria minden eddiginél közelebb került az aszfalthoz és bukókeretet is beépítettek, a kaszni és a felnik amúgy szénszálas anyagból készültek. A CCX ára 1,33 millió euró (351 millió forint), a CCXR-ért pedig 1,5 milliót (396 millió forintot) kérnek. A szuperlimitált széria mindössze húsz darabban készül, ebből 14 CCX és 6 CCXR. Galéria a címre kattintva!