/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
2cv, citroen, citroen 2cv, kacsa, playmobil

legenda

A nap képe: a Playmobil Citroën Kacsa

időpont:2023. február 09. 16:10

szerző:Autoblog

címkék:

A Citroën és a Playmobil – amelynek játékai közel 50 éve nem hiányozhatnak egyetlen család gyerekszobájából sem – ezúttal közösen lehelt új életet a 75 évvel ezelőtt bemutatott legendás modell, a 2CV (vagyis a Kacsa) egész világon ismert és népszerű formáiba.

2cv, ami 6, citroen, ds, kacsa, traction avant

csodabogár

Hatvan éves a Citroën Ami 6

időpont:2021. április 21. 18:45

szerző:Autoblog

címkék:

„Ennek a modellnek semmiképpen sem az a célja, hogy a 2 CV helyébe lépjen, hiszen merőben különbözik tőle...” – a Citroën 1961-es sajtóközleménye valószínűleg meglepte a közönséget, legalább annyira, mint az Ami 6 formája.

2cv, citroen, kacsa, méhari

jelenség

Hetven éves a Citroën Kacsa

időpont:2018. február 07. 19:30

szerző:Autoblog

címkék:

A Retromobile kiállítás alkalmából, amely február 7-11. között várja látogatóit Párizsban, a Citroën két ikonikus modellt állít a középpontba: az 1948-ban bemutatott 2CV-t, amely a 70. születésnapját ünnepli, és az 1968-ban piacra dobott Méharit, amely idén lesz 50 éves.

autópálya, kacsa, videó

SÉTA

Videó: kacsaveszély az autópályán

időpont:2008. április 30. 07:31

szerző:Autoblog

címkék:

Ez kivételesen egy kedves videó: hétfő reggel Dustin Carrell lakewoodi járőr megállította az SR-512 jelű autópálya forgalmát, hogy egy kacsacsalád biztonságosan átjuthasson a túloldalra.

2cv, citroen, kacsa

CITROEN 2CV

Hatvanéves a Kacsa

időpont:2008. április 15. 14:44

szerző:Autoblog

címkék:

A "deuche" (ejtsd: dőss, a "kacsa" francia beceneve) születésnapja alkalmat kínál arra, hogy megemeljük kalapunkat egy igen innovatív "egészen kicsi autó" előtt, mely több tulajdonos-nemzedék igényeinek is elébe tudott menni. A Citroen 1948-ban mutatja be a 2CV A-t a Párizsi Autószalonon. Általános döbbenet! A sajtó szörnyülködik, a közönség viszont el van ragadtatva ettől az oly praktikus, oly olcsó és mégis oly innovatív autótól. A történet folytatását ismerjük: a Citroen több mint 5 millió példányban állítja elő a modellt a gyártás 42 éve alatt; egy legenda, mely púpját éppolyan büszkén viselte a vidéki földutakon, mint a mozivásznon; egy autó, melyre meghatottsággal emlékeznek a gazdálkodók, a felszabadított nők, a hippik, a "melósok", világcsavargók és egyéb bohémek nemzedékei, akik a tulajdonosok seregét alkották.