/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
kínai nagydíj, mercedes, rosberg

ROSBERG

Meglepetésekkel teli időmérő Kínában

időpont:2012. április 14. 12:13

szerző:Autoblog

címkék:

Nico Rosberg megszerezte élete első pole pozícióját az F1-ben, miután kiváló teljesítményt nyújtva, megnyerte az időmérő edzést a Kínai Nagydíjon.

kínai nagydíj, vettel

KÍNA

Semmi meglepő: Vettel rajtolhat az élről

időpont:2011. április 16. 11:58

szerző:Autoblog

címkék:

Sebastian Vettel továbbra is verhetetlen volt az időmérőn, így az élről várhatja a vasárnapi futam rajtját a Kínai Nagydíjon. A Ferrari duója, Fernando Alonso és Felipe Massa a harmadik sorban, az ötödik, hatodik rajtkockában foglalhat majd helyet.

button, forma-1, kínai nagydíj, mclaren

BUTTON VEZET

Jenson Button nyerte a Kínai Nagydíjat

időpont:2010. április 19. 14:54

szerző:Autoblog

címkék:

Idei második futamgyőzelmét aratta a Kínai Nagydíjon Jenson Button, ahol a tavalyi évhez hasonlóan most is az eső, sőt inkább a változékony idő játszotta a főszerepet. Button újabb győzelmével átvette a vezetést az egyéni pontversenyben.

forma-1, kínai nagydíj

MEGESIK NÉHA

Hamilton: Semmi pánik!

időpont:2007. október 07. 10:13

szerző:Autoblog

címkék:

Szinte felfoghatatlan módon esett ki Lewis Hamilton a Kínai Nagydíjon, a McLaren addig-addig halogatta a világbajnokságot vezető brit második kiállását, míg gyakorlatilag teljesen elfogytak a gumik alóla. Az autónak annyira nem volt tapadása, hogy a boxutca bejáratánál a kicsit nagy tempóval érkező Hamilton elvesztette uralmát az autó felett és a kavicságyba csúszott, ahonnan - Ron Dennis látványos drukkolása ellenére - a pályabírók sem tudták kitolni. Kimi Raikkönen győzelmével és Fernando Alonso második helyével így az a helyzet állt elő, hogy hárman is világbajnokok lehetnek Brazíliában. "A gumik teljesen elkoptak, ilyen néha megtörténik az autósportban" - nyilatkozta a csalódott Hamilton, cáfolva azokat a tippeket, hogy esetleg más gondja is volt. "Elnézést kérek a csapattól, de semmi pánik, még mindig meg tudom csinálni! Jó versenyünk volt, de nem tudtuk, hogy vajon lesz-e még eső vagy nem, a nagy hezitálásban pedig a gumik egyre rosszabbak és rosszabbak lettek: mikor kiálltam, úgy éreztem, mintha jégen autóznék. A kocsiból kiszállva elsírtam magam, mert egész évben egyszer sem hibáztam, s általában nem szoktam így megközelíteni a boxutcát."

forma-1, kínai nagydíj

DRÁMA

Raikkönen nyert, Hamilton ostoba hibával elszállt Kínában

időpont:2007. október 07. 09:53

szerző:Autoblog

címkék:

Bejött, amire kevesen számítottak: Sanghajban teljesen nyílttá vált az idei Forma-1-es világbajnokság. Pedig Lewis Hamilton már a Kínai Nagydíjon bebiztosíthatta volna magának a vb-címet, egy ostoba hibának köszönhetően azonban egyetlen pontot sem szerzett. A futam nedves pályán indult, minden istálló köztes, intermediate abroncsokat tett fel autóira, Hamilton szempontjából sokáig rendben is ment minden. Kényelmes, 7-8 másodperces előnyre tett szert Kimi Raikkönennel szemben, a negyedik Fernando Alonso pedig közel 20 másodpercre volt tőle az első kiállások előtt. Az élmezőnyből kereket senki nem cserélt, maradtak az intermediate gumik, csak tankoltak a csapatok. Folytatás, eredmények és vb-állások a címre kattintva!

forma-1, kínai nagydíj

ELLENÁLLHATATLAN

Hamilton mindenkit tönkrevert a kínai időmérőn

időpont:2007. október 06. 09:20

szerző:Autoblog

címkék:

A Kínai Nagydíj időmérő edzésének legnagyobb esélyese Kimi Raikkönen volt, a Ferrari finn pilótája ugyanis az összes sanghaji szabadedzést megnyerte. A helyi idő szerint szombat délutáni kvalifikáció második harmadában is pazar idővel állt az élre, a rajtsorrendről döntő harmadik szakaszra azonban elfogyott a tudománya. Jött helyette Lewis Hamilton, aki végtelenül megkönnyebbülve vághatott neki az edzésnek, pénteken ugyanis eldőlt, hogy nem büntetik meg a Japán Nagydíjon bemutatott safety caros manővere miatt, sőt, visszamenőleg Sebastian Vettel tíz rajthelyes büntetését is törölték. (A döntést a pilóták többsége mellesleg kritizálta, Felipe Massa és persze Fernando Alonso is elégedetlenségének adott hangot.) Hamilton utolsó gyors körére cserélte a kemény gumikat lágyakra, s 313 ezreddel verte meg az addig vezető Massát. Raikkönen akárhogy igyekezett, nem tudta megelőzni a britet, de nála is rosszabbul járt Alonso, aki csak negyedik lett. Meglepetésre nagyon rosszul szerepeltek a BMW-k, Nick Heidfeld a nyolcadik, Robert Kubica pedig csak a kilencedik helyről rajtolhat, az ötödik pozíciót így David Coulthard csípte meg a Red Bullal, mellőle a toyotás Ralf Schumacher indulhat.

forma-1, kínai nagydíj

SANGHAJ

Raikkönen nyerte a Kínai Nagydíj első napját

időpont:2007. október 05. 09:39

szerző:Autoblog

címkék:

Kimi Raikkönennek minimális sansza van az idei világbajnoki címre, a finn azonban ezzel mit sem törődve bombaformában kezdte a Kínai Nagydíjat. A Ferrari versenyzője mindkét pénteki szabadedzésen a leggyorsabbnak bizonyult, helyi idő szerint délelőtt és délután is Fernando Alonsót utasította maga mögé. Az eredményekből az látszik, hogy minimális a különbség a Ferrari és a McLaren között, a második tréningen Alonso hat, Felipe Massa pedig 23 ezreddel maradt csak el Raikkönen köridejétől. Eredmények a címre kattintva!