/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Ferrarinak hazai pályán sem sikerült

2011. szeptember 11. 15:56   |   Autoblog
címkék:  

Győzelemre váltotta idei tizedik rajtelsőségét a Red Bull világbajnoka, Sebastian Vettel Monzában. A második helyre Jenson Button, míg a harmadikra Fernando Alonso érkezett meg.

A verseny elejétől egészen a végéig izgalmas küzdelmeket láthattak mindazok, akik nem hagyták ki a 2011. évi forma-1-es világbajnoki sorozat 13. állomását, az Olasz Nagydíjat, még ha a Red Bull listavezető versenyzője, Sebastian Vettel meglehetősen könnyedén, közel 10 másodperces előnnyel nyert is F1-es első futamgyőzelmének helyszínén, Monzában.

A címvédőnek persze okoztak némi fejfájást legfőbb riválisai: a rajtnál a német kissé beragadt, amit a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso remekül használt ki. A spanyol a negyedik helyről indulva parádésan jött el, és rögtön át is vette a vezetést a Ferrari otthonában.

Nem ő volt azonban az egyetlen, aki remekül kapta el a rajtot: a hétszeres világbajnok Michael Schumacher az első lassító után a nyolcadik pozícióból indulva vívott ölre menő csatát a mclarenes Lewis Hamiltonnal. Nemcsak villanásokat, baleseteket is láthattunk a piros lámpák kialvása után: a HRT olasz versenyzője, Tonio Liuzzi a fűre kényszerült az első féktáv előtt, majd ott megcsúszva belecsapódott az időközben már jobbra kanyarodó Petrov autójába, majd következett a dominóeffektus, melynek Nico Rosberg is megitta a levét.

A baleset miatt pár kör erejéig a biztonsági autót is pályára kellett küldeni. Az újraindításnál Alonso és Vettel szépen eljött, Hamilton azonban kissé elaludt, így a rendkívül agresszíven versenyző Michael Schumacher megelőzte, felzárkózva ezzel a harmadik helyre.

Az ötödik körben aztán újabb baleset következett, Mark Webber ütközött neki a brazil Felipe Massa autójának, melynek következtében a Red Bull első szárnya az autó alá szorult. Az ausztrál a Parabolicában végül a gumifalnak ütközött és kiállni kényszerült.

Az első helyért mindeközben öldöklő csata zajlott, Vettel versenye szempontjából döntő momentum következett: a fiatal tehetség keményen támadta Alonsót, majd végül sikeresen meg is előzte a Ferrari versenyzőjét.

A német innentől kezdve egészen a célig sima versenyt futott, és könnyedén nyert Olaszországban.

Nem volt ilyen egyszerű dolguk a mögötte autózóknak: Lewis Hamilton mindent megtett azért, hogy megelőzze a hétszeres világbajnok Schumachert, aki azonban elképesztő keménységgel védte jól megérdemelt harmadik helyét. A brit ugyan egy alkalommal német riválisa elé került, a Mercedes végsebességének köszönhetően azonban Schumacher sikeresen visszatámadott.

Mindeközben Hamilton csapattársa, Jenson Button is felzárkózott, és mondhatni könnyedén jutott túl a Hamilton – Schumacher duón.

Ezt követően a Mercedes és a McLaren versenyzője tovább folytatta küzdelmét, mely közben a brackley-i gárda csapatfőnöke, Ross Brawn többször figyelmeztette Schumachert, adjon elegendő helyet brit riválisának. Hamilton végül a 28. körben jutott túl a hétszeres világbajnokon.

Eközben a Ferrari versenyzője, Fernando Alonso nehéz perceket élt át, Jenson Button ugyanis egyre közelebb került hozzá, majd végül el is ment a spanyol mellett. A kétszeres világbajnokra azonban vártak még izgalmak, Hamilton ugyanis elképesztő tempót produkált a verseny utolsó köreiben, minek köszönhetően meglehetősen közel került a Ferrarihoz.

A célvonalig azonban már nem változott a helyzet, Vettel és Button mellett Alonso állhatott még dobogóra Monzában, a negyedik helyen Hamilton, míg az ötödiken a verseny hőse, Michael Schumacher zárt.

A középmezőnyből felzárkózó Massa végül hatodikként ért célba, öt a remek versenyzést bemutató Jaime Alguersuari, valamint di Resta, Senna és Sebastien Buemi követte.

A világbajnoki küzdelem két hét múlva, Szingapúrban folytatódik majd tovább, ahol Vettel akár be is biztosíthatja biztosíthatja második bajnoki címét.

F1világ

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/