/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
hamilton, olasz nagydíj, perez

Hamilton nyert, Perez nagyot ment Monzában

időpont:2012. szeptember 09. 20:28

szerző:Autoblog

címkék:

Lewis Hamilton rajt-cél győzelmet aratott az Olasz Nagydíjon. A McLaren brit pilótája mögött a kiváló tempót diktáló Sergio Perez és Fernando Alonso végzett. Button és a két Red Bull technikai hiba miatt kiesett.

alonso, button, ferrari, olasz nagydíj, vettel

VETTEL SIKER

A Ferrarinak hazai pályán sem sikerült

időpont:2011. szeptember 11. 15:56

szerző:Autoblog

címkék:

Győzelemre váltotta idei tizedik rajtelsőségét a Red Bull világbajnoka, Sebastian Vettel Monzában. A második helyre Jenson Button, míg a harmadikra Fernando Alonso érkezett meg.

forma-1, olasz nagydíj, vettel

OLASZ NAGYDÍJ

Ismét egy könnyed Vettel siker

időpont:2011. szeptember 10. 15:16

szerző:Autoblog

címkék:

Magabiztosan, közel fél másodperces előnnyel szerezte meg idei tizedik rajtelsőségét Monzában a Red Bull világbajnoka, Sebastian Vettel. A második helyről Hamilton, míg a harmadikról Jenson Button rajtolhat majd.

brawn, button, forma-1, olasz nagydíj

MÁR A NEGYEDIK

Kettős Brawn győzelem Monzában

időpont:2009. szeptember 13. 20:24

szerző:Autoblog

címkék:

Rubens Barrichello kiváló teljesítményt nyújtva, idei második futamgyőzelmét aratta az Olasz Nagydíjon. A Brawn brazil pilótája mögött csapattársa, Jenson Button futott be a második helyen, mellyel mindössze csak két ponttal csökkent előnye a bajnokságban.

badoer, ferrari, fisichella, force india, forma-1, olasz nagydíj

VÁRHATÓ VOLT

Hivatalos: Fisichella váltja Badoert a Ferrarinál

időpont:2009. szeptember 03. 19:24

szerző:Autoblog

címkék:

Giancarlo Fisichella lesz a Ferrari második versenyzője az Olasz Nagydíjtól, miután a Force India elengedte szerződéséből. A tárgyalások az elmúlt 24 órában kezdődtek meg, miután világossá vált, hogy Felipe Massa idén már nem térhet vissza.

baleset, olasz nagydíj, videó

BECSAPÓDÁS

Videó: Raikkönen cafatokra töri a Ferrarit

időpont:2007. szeptember 10. 10:56

szerző:Autoblog

címkék:

Kimi Raikkönen az Olasz Nagydíj harmadik szabadedzésén hatalmasat bukott Ferrarijával, a betonfal megpuszilgatása után nagy lendülettel a gumibálákba csapódott. A baleset miatt a finn pilóta tartalékautóval indult az időmérőn és a vasárnapi versenyen, melyen végül harmadik lett.

forma-1, mclaren, olasz nagydíj

ÖRÖMKÖNNYEK

Elbőgte magát Ron Dennis

időpont:2007. szeptember 10. 08:05

szerző:Autoblog

címkék:

Szó se róla, nincs éppen minden rendben a McLaren háza táján, újabb forduló következik a kémügyben, a minap büntették meg az alakulatot szabálytalan váltóhasználat miatt, nem csoda hát, hogy a csapatfőnök Ron Dennis egy picit feszült. A hatvanéves szakember nem nagyon szokta kimutatni érzelmeit, szokták is ezért Jégszekrénynek becézni, a monzai kettős diadal azonban iszonyatos tehertől szabadította meg, s nyilvánosan elsírta magát. McLarenes különben nyolc évvel ezelőtt is bőgött Monzában, Mika Hakkinen akkor kiesése miatt pityergett. "Nagyon nehéz hétvége volt" - bökte ki Dennis, miután kicsit összeszedte magát. "Az egész csapat számára kínszenvedés volt, hogy a versenyre koncentráljon, nekem is nagyon nehéz volt, hogy irányítsam a fiúkat. Ma azonban megmutattuk, hogy igazi csapat vagyunk, mely keményen megküzd saját sikereiért."

alonso, forma-1, mclaren, olasz nagydíj

KIÜTÉS

Alonso fölényesen nyert Monzában

időpont:2007. szeptember 09. 15:40

szerző:Autoblog

címkék:

A törökországi kettős Ferrari-győzelemért a lehető legfrappánsabban vágott vissza a McLaren, a wokingi gárda a Scuderia hazai pályáján, az Olasz Nagydíjon vitte el a maximális 18 pontot. A győzelmet lényegében senkitől sem zavartatva az egész hétvégét uraló kétszeres világbajnok, Fernando Alonso szerezte meg, Lewis Hamilton ezúttal nem tudott a spanyol közelébe férkőzni. A brit pilótának a rajtnál volt egy kisebb kalandja Felipe Massával, a brazil elment mellette, de Hamilton még a célegyenes vége előtt visszavette tőle a pozíciót. Volt egy kis koccanás is, de egyik autó sem sérült meg, Massa azonban a tizedik körben így is kiállni kényszerült műszaki hiba miatt. Rajta kívül mindössze egy kieső volt, David Coulthard a második körben szállt el, miután autójáról leszakadt valami, a takarítás miatt három kör erejéig a biztonsági autó is a pályán volt. Vélhetően emiatt az ötödik helyről rajtolt Kimi Raikkönennél a Ferrari ki tudta sakkozni az egykiállásos taktikát, az egyetlen izgalmi faktort így az jelentette, hogy a finn bele tud-e ekképpen rondítani a két kiállásra játszó McLaren terveibe. Nos, nem tudott, a kemény keverék és a hatalmas súly miatt sokkal gyorsabbak voltak nála az ezüst nyilak, s ugyan Hamilton kerékcseréje után mögé érkezett vissza, mindössze egy körön keresztül tudta tartani a britet, aki a célegyenes végén egy káprázatos manőverrel, füstölő kerekekkel, autóját keresztbe állítva fékezte ki a finn pilótát. Alonso győzelmével ötről három pontra csökkent Hamilton előnye a világbajnoki pontversenyben, félelmetes hajrára van tehát kilátás! Nico Rosberg az élcsapatok mögött elcsípte a hatodik helyet a Williamsszel, Jenson Button pedig nyolcadik helyével szinte csodaszámba menő pontot szerzett a Hondának. Eredmények, a vb állása a címre kattintva!

forma-1, mclaren, olasz nagydíj

SZÉGYEN

A McLaren tönkreverte a Ferrarit Monzában

időpont:2007. szeptember 08. 16:01

szerző:Autoblog

címkék:

A McLaren egyelőre alaposan elrontotta a Ferrari hazai versenyét, az Olasz Nagydíj időmérő edzésén az ezüst nyilak alaposan elverték a tűzpiros versenyautókat. Az eredmény voltaképpen papírforma a monzai tesztek eredményének ismeretében, a tifosik azonban joggal reménykedhettek abban, hogy a Ferrari gyengébb eredményeinek esetleg az erre a hétvégére való tartalékolás volt az oka. A jelek szerint azonban a McLaren jelenleg valóban erősebb riválisánál, Fernando Alonso az edzés mindhárom szakaszában a legjobb volt, csapattársát, Lewis Hamilton 37 ezreddel előzte meg. A harmadik Felipe Massa több mint fél másodperces hátrányt szedett össze, a brazil és a délelőtti szabadedzésen nagyot bukó, emiatt a tartalékautóval induló Kimi Raikkönen közé ráadásul Nick Heidfeld is befurakodott. Eredmények a címre kattintva!

ferrari, forma-1, olasz nagydíj, raikkönen

A FERRARI AZ ÉLEN

Raikkönen nyerte az első monzai szabadedzést

időpont:2007. szeptember 07. 13:38

szerző:Autoblog

címkék:

Ha Monza és Olasz Nagydíj, a tifosik már előre dörzsölik a markukat. A mostani Olasz Nagydíjnak is úgy fut neki a mezőny, hogy a Ferrari a legesélyesebb a győzelemre, az első szabadedzésen a tűzpiros versenyautók hozták is a papírforma-eredményt. A legjobb időt Kimi Raikkönen autózta Felipe Massa előtt, a mclarenes Lewis Hamilton azonban csak leheletnyivel maradt el a braziltól. Meglepetés, hogy Nico Rosberg az ötödik helyre repítette a Williamst. Eredmények a címre kattintva!