/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Abroncsot vált a FIA Hosszútávú Világbajnokság

2019. december 30. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

A Goodyeart választotta a FIA World Endurance Championship világbajnokság (WEC) és az Európai Le Mans Széria (ELMS) LMP2-kategóriája hivatalos abroncsszállítójának. Az új szerződés értelmében a vállalat biztosítja majd az abroncsokat a WEC-bajnokság összes LMP2-csapatának a nyolcfordulós 2020/2021-es szezonban.

AUTO - WEC 6 HOURS OF SHANGHAI 2019

Az első futamot jövő szeptemberben rendezik meg Silverstone-ban, ezután a bajnokság négy kontinensen folytatódik egészen 2021 júniusáig, amikor is sor kerül a legfontosabb eseményre, a 24 órás Le Mans-i versenyre, amelyet eddig már 14 alkalommal nyertek meg Goodyear abroncsokon guruló versenyautók.

A Goodyear és a versenyeket szervező Automobile Club de l’Ouest (ACO), a FIA World Endurance Championship között azt követően született meg az egyesség, hogy az ACO úgy döntött, a kimondottan szoros versenyeket ígérő Le Mans prototípus-kategória számára egyetlen abroncsszállítót jelöl ki. A szerződés révén még szorosabbá válik az együttműködés a 24 órás Le Mans-i verseny, a legfontosabb endurance világ- és Európa-bajnokságok, valamint a motorsportok történetének egyik legsikeresebb abroncsgyártója között.

AUTO - WEC 8 HOURS OF BAHRAIN 2019

A Goodyear idén nyáron jelentette be visszatérését az európai és nemzetközi autóversenyek világába. A vállalat a WEC-bajnokság LMP2-kategóriájában szállított abroncsokat 3 csapat számára. A Goodyear visszatéréséhez győzelem társul: a JOTA csapata megnyerte a bajnokság harmadik fordulóját, a 4 órás sanghaji versenyt.

Az LMP2-kategóriára vonatkozó hivatalos abroncsbeszállítói együttműködés 2021 áprilisában lép majd életbe az endurance versenyzés legfontosabb európai szériája, azaz az ELMS, valamint a Goodyear között. Az ELMS-széria számos kategóriája közül az LMP2 presztízse a legnagyobb. A kategória autói Európa 6 legismertebb pályáján versenyeznek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/