/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Gyári fotókon a SEAT Ibiza Cupra

2008. szeptember 01. 10:45   |   Autoblog
címkék:  

Az Ibiza Cupra legérdekesebb része a kazántető alatt megbújó új fejlesztésű, 1,4 literes duplaturbós motor, mely elismerésre méltó 180 lóerőt ad le.


A SEAT idő előtt lerántotta a leplet az Ibiza család csúcsmodelljéről, a Cupra ugyanis hivatalosan majd csak az októberi Párizsi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek. Az Ibiza Cupra nem olyan agresszív és hatásvadász, mint a tavalyi Bocanegra tanulmány volt, de azért a dizájnerek, amennyire lehetett, hűek maradtak a koncepcióautó vonalvezetéséhez és formai megoldásaihoz. A gyár egyébként sokat nem árult el az újdonságról, annyit tudunk csak, hogy a motortérben egy 1,4 literes duplaturbós hajtómű lakik, 180 lóerős teljesítménnyel, melyhez korunk egyik legjobb robotváltóját, a 7-fokozatú DSG-t kapcsolták.


A széles alsó “szájjal” és a hűtőrács alá vágott légbeömlőkkel, no meg a szélre kihelyezett ködlámpákkal a szériaautók között eléggé félelmetes az Ibiza Cupra. A faron a diffúzoros alsó elem és a középen kivezetett kipufogó riogatja a népet. Nem rossz, de ha a Cupra megkapta volna a Bocanegra fekete ábrázatát, plusz ültettek volna a kasztniján valamicskét, jobban félnénk tőle. A 17 colos kerekek is hagyományos felületkezelést kaptak… Persze, a tuningcégeknek is kellett hagyni egy kis munkát.   


Az Ibiza Cupra legérdekesebb része a kazántető alatt megbújó új fejlesztésű, 1,4 literes duplaturbós TSI motor, mely elismerésre méltó 180 lóerőt ad le. Hogy nem 1,8-as vagy 2 literes motor került az autóba, természetesen a környezet kímélésének érdekében történt. Az 1,4 liter lökettérfogatú egység sokkal kevesebb káros anyagot juttat a légkörbe és kevesebbet fogyaszt. Hatékonyságát fokozza a VW konszern új 7-sebességes duplakuplungos DSG váltóműve is, melyet a pilóta a kormányra szerelt váltófülekkel is vezérelhet. A pörgős kedvű motornak, a sportosra hangolt váltónak és az Agile Chassis futóműnek köszönhetően az Ibiza Cupra kivételes vezetési élményt fog nyújtani.   

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/