/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
gr yaris, iq, tokiói autószalon, toyota

gr iq

Összement a mosásban a Toyota GR Yaris

időpont:2021. december 29. 18:10

szerző:Autoblog

címkék:

Egy japán tuningcég megalkotta egy Toyota iQ-ból a hot hatch mini változatát a 2022-es Tokiói Autószalonra. A hajtásért egy 1,4 literes Kawasaki erőforrás felel.

a nap képe, aston martin, autóeladás, cygnet, iq, toyota

Értékes ékszerdoboz

A nap képe: Egy Aston Martin, ami a kutyának se kellett

időpont:2017. július 03. 07:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Limitált használhatósága és borsos ára miatt mindössze 150 darabot értékesített az átnevezett Toyota IQ-ból az Aston Martin az évtized elején, így a Cygnet mára ritka és méreteihez képest drága autóvá érett: ez a példány 12 millió forintért eladó.

iq, las vegas, scion, sema show

ÜTŐS KÜLÖNÍTMÉNY

Beteg Scionok Las Vegasban

időpont:2011. október 30. 21:38

szerző:Autoblog

címkék:

A Toyota fiatalokat megszólító észak-amerikai almárkája, a Scion hét egyedi kreációval érkezik a legnagyobb amerikai tuningkiállításra, a SEMA Show-ra. A legtöbb tuner fantáziáját a kis iQ mozgatta meg; egészen elképesztő kreációk születtek belőle.

bb1, elektromos, frankfurt, iq, peugeot, smart

MEGOLDÁS VÁROSBA

BB1, a Peugeot smartja

időpont:2009. szeptember 23. 16:59

szerző:Autoblog

címkék:

A Peugeot BB1 miniautó még a Toyota iQ-nál is rövidebb. A 2,5 méter hosszú apróság igazi szenzációként négyszemélyes és természetesen elektromos meghajtású. Fordulóköre 3,5 méter, villanymotorjait a kerekekbe építették.

autóteszt, iq, smart, toyota

AUTÓBLOG TESZT

Mini forradalom: Toyota iQ

időpont:2009. július 23. 17:52

szerző:Autoblog

címkék:

Nyugodtan nevezhetjük forradalminak a Toyota kisautóját, az iQ-t, amely frappáns választ ad korunk kihívásaira. A kocsi három méternél éppen rövidebb, a mérnöki bravúroknak köszönhetően azonban négyszemélyes és biztonságos is.

aston martin, cygnet, iq, toyota

FELTŰNŐ APRÓSÁG

A nap képe: így nézhet ki a mini Aston

időpont:2009. július 03. 12:51

szerző:Autoblog

címkék:

A Toyota iQ alapú Aston Martin Cygnet még messze van a sorozatgyártástól, mindössze egy műhelyfotót láthattunk róla. Az autoexpress tehetséges művészei azonban a látottak alapján megformálták a 3 méternél rövidebb luxus minit.

aston martin, cygnet, iq, toyota

LUXUS INGÁZÓ

Kisautóval rukkol elő az Aston Martin

időpont:2009. június 29. 17:48

szerző:Autoblog

címkék:

Nem csalás, nem ámítás, az Aston Martin egy városi minivel bővíti modellpalettáját. Merész elképzelés volt, de megtalálták hozzá a kiváló alapot, a Toyota iQ-t.

five axis, iq, new york, scion, toyota

SZUPER MINI

Toyota iQ tuning felsőfokon

időpont:2009. május 07. 11:02

szerző:Autoblog

címkék:

A 3,2 méter hosszú szuperminit a mesterek úgy alakították át, hogy imponáljon a trendi városi fiataloknak. A háromüléses iQ ebben a köntösben kétségtelenül felhívja magára a figyelmet.

avensis, euro ncap, impreza, iq, lancer, mazda6, törésteszt

ÚJFAJTA ÉRTÉKELÉS

Az Avensis és az iQ a legkeményebb

időpont:2009. február 19. 14:53

szerző:Autoblog

címkék:

Az új Euro NCAP értékelési rendszer szerint összetört új hat modell közül kiemelkedően jó eredményt ért el a Toyota Avensis és iQ. A felnőttutas-védelem, gyermekvédelem és gyalogosvédelem mellett az Euro NCAP mostantól a gépjárművek aktív védelmét is vizsgálja és pontozza. Elsősorban az ostorcsapás elleni védelmet nézik a szakemberek, de számít a menetstabilizáló rendszer és a sebességkorlátozó berendezés megléte is. Az összesített eredményt (csillagot) a négy fő területen nyújtott teljesítmény alapján határozzák meg. A Mazda6, a Mitsubishi Lancer, a Toyota Avensis és a Toyota iQ 5 csillagot kapott, míg a Citroen C3 Picasso és a Subaru Impreza 4 csillaggal kellett, hogy beérje.

iq, toyota

HÁTSÓ FÜGGÖNY

Újfajta fejlégzsákot fejlesztett ki a Toyota

időpont:2008. szeptember 30. 12:45

szerző:Autoblog

címkék:

A Toyota fejlesztette ki a világ első, hátsó szélvédőnél felfújódó függönylégzsákját, mely a hátul ülők fejét védi egy hátulról történő becsapódásnál. Az innovatív légzsák a tetőkárpitból robban ki és fújódik fel; a fejtámlákkal együttműködve minimalizálja az utasok fejét érő sérülések kockázatát. Az új hátsó fejlégzsák hamarosan az iQ kompakt négyajtós modellben fog bemutatkozni.

genf, iq, toyota

ALIG VÁLTOZOTT

Élőben Genfből: szupermini a Toyotától

időpont:2008. március 04. 15:38

szerző:Autoblog

címkék:

A Toyota a Frankfurti Autószalon látogatóit az iQ szuperminivel lepte meg, az autót akkor még csak tanulmányként láthattuk. Genfben viszont nemrég már a szériaváltozatot leplezték le, a gyártás már 2008 legvégén elkezdődik. A szalonokba kerülő iQ természetesen különbözik a tanulmánytól, de az eltérések gyakorlatilag apróak. Ugrottak a hegyes, szigorú első-hátsó lámpák, ezeket hagyományosabbakra cserélték, kicsit szélesebbre nyílt a szájként azonosítható "légbeömlőcsík" és a ködlámpákat keretbe foglaló műanyag rész. A 2,985 méter hosszú, kétméteres tengelytávú apróság alapkaraktere azonban megmaradt, már csak valami igazán versenyképes árat kellene kikalkulálni hozzá. Az iQ a J-Factor filozófia alapján készült, Toyotáék ezalatt olyasmiket értenek, mint "kicsi, de tágas", "high-tech, mégis emberi" vagy "érzelmes, de funkcionális". A Toyota az első teljes évben százezer iQ-t tervez gyártani, a motorpaletta két benzines és egy dízel egységből áll majd. Ezek műszaki adatairól a japánok nem beszéltek. A Toyota egyébként az Urban Cruiser mini szabadidőautót is bemutatta Genfben. Galéria a címre kattintva!

genf, iq, toyota, urban cruiser

JÖN AZ IQ

Három méternél rövidebb autót készít a Toyota

időpont:2008. február 13. 15:35

szerző:Autoblog

címkék:

A Toyota egy új generációs városi kisautóval és egy városi szabadidő-autóval fog villantani Genfben. Előbbi a szériagyártásra kész iQ miniautó, a másik pedig az Urban Cruiser elnevezésű SUV. Az év végén már gyártásba kerülő iQ rövidebb 3 méternél, ennek ellenére három személyt, vagy két embert és csomagjaikat képes kényelmesen szállítani. Az Urban Cruiser SUV Európában először a Genfi Autószalonon lesz látható. A jármű a környezettudatosság jegyében készült, fogyasztása és károsanyag-kibocsátása alacsony.