/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Közösen fejleszt a Toyota, a Hino és az Isuzu

2021. március 25. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Korábbi stratégiai kapcsolatukat új alapokra helyezve piacvezető szerepre tör a hálózatba kapcsolt és alternatív hajtású haszonjárművek piacán a Toyota és az Isuzu. A vegyes vállalatban a Toyota-csoport teherjármű-specialistája, a Hino Motors is kulcsszerephez jut.

Hálózatba kapcsolt, illetve hidrogén üzemanyagcellás teherjárművek közös fejlesztésére készül létrehozni vegyes vállalatot a Toyota, a Hino Motors és az Isuzu Motors. A cég, amelyben a Toyota 80, a másik két partner pedig 10-10 százalékos tulajdonosként vesz részt, a Hino és az Isuzu kompetenciáját kombinálja a Toyota CASE technológiáival.

A CASE betűszó a hálózatba kapcsolt, autonóm, megosztott és elektromos (Connected, Autonomous, Shared, Electric) technológiákra utal, és magában foglalja mindazokat a fejlesztéseket, amelyek a Toyota személyautói, illetve mobilitási szolgáltatásai révén már több piaci szegmensben is elérhetővé tett, most pedig a haszonjárművek piacán is meg kíván honosítani.

A várakozások szerint a CASE technológiák bevezetése jelentős mértékben javíthatja a közúti közösségi közlekedés, illetve áruszállítás hatásfokát, megoldást jelenthet a foglalkoztatási problémákra, valamint az iparágat sújtó egyéb nehézségekre. A feladat azonban nagyobb, mintsem hogy egyetlen vállalat egymagában meg tudna birkózni vele: ezért szükséges olyan partneri kapcsolatokat kiépíteni, amelyben a felek saját erősségeikre támaszkodva közösen kereshetnek választ a közlekedést és a társadalmat érintő kérdésekre.

A Commercial Japan Partnership Technologies Corp. névre keresztelt vállalat, amely áprilisban kezdheti meg a működését, könnyű akkumulátoros elektromos és hidrogén üzemanyagcellás teherjárműveket, valamint ezekbe szánt autonóm vezetési megoldásokat fog fejleszteni.

Jelentős piaci szegmensben készül forradalmi újításokra a cég: az évente megtett kilométerek mennyiségét tekintve a könnyű haszonjárművek adják a Japánban forgalomban lévő gépjárművek 40 százalékát. Ez hatalmas új felvevőpiacot jelent a Toyota villamosítási és önvezető technológiái számára, ami felgyorsíthatja és költséghatékonyabbá teheti azok fejlesztését.

A három cég azt tervezi, hogy közösen dolgoznak majd az akkumulátoros elektromos járművek (BEV), a hidrogén üzemanyagcellás elektromos járművek (FCEV), az önvezető technológiák és a kis haszongépjárművek fejlesztésén és bevezetésén. A BEV-k és FCEV-k költségcsökkentését célzó közös munka során a három vállalat arra is ügyel, hogy népszerűsítsék ezeket a járműveket, akárcsak arra, hogy lendületet adjanak az ilyen autók elterjesztését szolgáló kezdeményezéseknek.  Mindemellett az Isuzu, a Hino és a Toyota arra törekszik, hogy összekössék technológiai platformjaikat, létrehozva egy hálózatba kapcsolt haszongépjárműveket kiszolgáló platformot, ami segít majd megoldani az ügyfelek problémáit.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/