/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A legerősebb tetőtlen Ferrari

2014. szeptember 26. 12:00   |   Autoblog
címkék:  

A Párizsi Autószalonon debütál a fantasztikus Ferrari 458 Speciale A (A, mint Aperta) modell, amely a 458 különböző kiadásainak komoly közúti és versenysikereit ünnepli. A 458 Speciale Aperta a Ferrari történetének legerősebb spidere, és összesen 499 darabot készítenek belőle.

Az elképesztően vonzó Ferrari 458 Speciale Aperta alumínium keménytetővel rendelkezik, amely mindössze 14 másodperc alatt nyílik ki és záródik be. Mindez csupán 50 kilogramm pluszt jelent a 458 kupéhoz képest; a spider a nyitható tetővel is csak 1340 kilogrammot nyom a mérlegen.

A Legjobb Sportmotor díját három alkalommal elnyert 4,5 literes V8-as a Ferrari legerősebb szívómotorja, literteljesítménye az egyik legnagyobb a világon (135 LE/l). A 90 fokos hengerszögű nyolchengeres 9000-es fordulatszámon adja le 605 lóerős csúcsteljesítményét, és 6000-es fordulaton szolgáltatja 540 Nm-es maximális nyomatékát. A Ferrari 458 Speciale A minden lóereje 2,21 kilogrammot mozgat, így a világ egyik legfürgébb sportautója. Százra 3, kétszázra 9,5 másodperc alatt katapultál, a mérvadó Fiorano tesztkört pedig 1 perc 23 másodperc alatt teljesíti, fél másodperccel maradva le az F12 Berlinettától. Ez az aerodinamikailag rendkívül hatékony karosszériájának is köszönhető, amely elöl és hátul aktív légterelő elemekkel operál.

A Ferrari 458 Speciale A gyönyörű sárga fényezéssel és középső, Blu Nart és Bianco Avus csíkozással mutatkozik be, ötküllős kovácsolt könnyűfém kerekei pedig Grigio Corsa szürke porfestést kaptak. A cockpit versenyhangulatot áraszt és nem kevésbé lenyűgöző, mint a külső megjelenés. Könnyű, de exkluzív anyagokból építkezik. Túlnyomó részben Alcantarával dolgoztak a szakemberek, de az üléseken látunk háromdimenziós hatású „technikai” szövetet, díszítésként pedig kék karbont használtak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/