/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
elektromos, michelin, párizs, üzemanyagcella, venturi, will

ACTIVE WHEEL

A Michelin újra feltalálta a kereket

időpont:2008. október 06. 12:45

szerző:Autoblog

címkék:

André és Edouard Michelin 1895-ben forradalmasították az autókereket, a világon elsőként levegővel fújt abroncsot szereltek fel egy járműre. Több mint egy évszázad elteltével, a Michelin ismét arra vágyik, hogy legújabb innovációja ugyanolyan fogadtatásban részesüljön, mint elődje 1895-ben. A gyártó Párizsban bemutatta az intelligens Active Wheel-t, amely önállóan képes a jármű mozgatására, miközben biztosítja a felfüggesztést és a fékezést. A kerék nem csak az abroncsot és a fékrendszert egyesíti, hanem a jármű meghajtását, valamint elektromos felfüggesztését is.

elektromos, fisker, tesla, venturi

JÖNNEK FEL

Újabb elektromos élményautó

időpont:2008. április 29. 17:31

szerző:Autoblog

címkék:

Lotus Super Seven alapra kifejlesztették az Evisol Thorr roadstert, mely csatlakozik a Tesla, a Fisker és a Venturi hasonló sportkocsijaihoz. A 755 kilós roadsterben egy Siemens elektromotor dolgozik, 272 lóerős maximális teljesítménnyel és 450 Nm-es nyomatékkal, ami több mint elegendő az élménydús autózáshoz. Sajnos a menetteljesítményekről nincs információnk, de az biztos, hogy az Evisol Thorr keményebb bármelyik mai elektromos autónál.

psa, venturi, villanyautó

POSTA

Villanyautót gyárt a PSA

időpont:2008. március 27. 13:31

szerző:Autoblog

címkék:

A francia posta (La Poste) elektromos gépjárművekre kiírt nemzetközi ajánlati pályázatán az előzetesen kiválasztottak körébe került a PSA-val társult Venturi Automobiles. A Venturi Automobiles és a PSA Peugeot Citroen a La Poste által kiírt ajánlati pályázatra összefogott a Citroen Berlingo First, vagy a Peugeot Partner Origin típusú szállítóautók elektromos változatainak leszállítása érdekében. A 2007 áprilisában kiírt nemzetközi tender első szakaszában ez néhány tesztautó leszállítását jelenti. A posta alapos értékelésnek veti alá a gépjárműveket 6 hónapon keresztül, majd az időszak végén dönt az 500 küldeményszállító autót érintő beszerzés odaítéléséről. Folytatás a címre kattintva!